Bosić: Dokazujem ono što čitava RS zna

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Maj.2015, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bosić: Dokazujem ono što čitava RS zna

BANJALUKA - Nastavak pripremnog ročišta povodom tužbe predsjednika RS Milorada Dodika protiv lidera SDS-a Mladena Bosića zbog klevete biće 18. juna, do kada će tužena strana prevesti dokumentaciju koja, između ostaloga, potvrđuje transakcije novca iz RS u Njemačku, u slučaju firme "Nikola Tesla".

Potvrdio je to danas novinarima u Banjaluci lider SDS-a Mladen Bosić nakon drugog pripremnog ročišta održanog >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << u Osnovnom sudu u Banjaluci.

On je dodao "da postoji veliki broj svjedoka koji će potvrditi da je Dodik ukrao milione", kao i da je ovo proces protiv onih koji su stožer unazađivanja društva.

"Nisam ovdje zbog klevete, već dokazujem ono što čitava RS zna, meni je čast zbog toga", naglasio je Bosić, koji kaže da očekuje da suđenje bude javno i mišljenja je da će sud primorati Dodika da se pojavi.

"Ako je između 2006. i 2010. godine razlika u Dodikovoj imovinskoj kartici pet miliona KM, a institucije ne žele da to istraže, onda se one na neki način postavljaju kao zaštitnici", dodao je Bosić.

Dodik u odštetnom zahtjevu traži 10.000 KM, jer je Bosić, reagujući na njegovu izjavu "da je patološki lažov", odgovorio "da je on ukrao milione".

Komentarišući najavu člana Glavnog odbora SDS-a Nenada Stevandića  o osnivanju stranke, rekao je da će organi stranke odlučiti šta dalje.

"Sam se deklarisao izjavama. Činjenica je da on više ne vodi politiku SDS-a i ne radi za interese ove stranke, naprotiv. Evidentna je činjenica da se saga o papcima nastavlja, a posljedica je toga što tužilaštvo i pravosuđe nisu ništa uradili povodom slučaja premijerke RS Željke Cvijanović, gdje smo vidjeli na koji način se ostvaruje skupštinska većina", rekao je Bosić.

Stevandić je rekao da su prema njemu pokrenuti pokušaji diskreditacije, slično kako se ranije, kako je rekao, obračunavalo sa kadrovima iz Krajine.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Bosić dostavio dokumentaciju o Dodiku

Izvor: Večernje novosti, 19.Maj.2015

BANjALUKA - Nastavak pripremnog ročišta povodom tužbe predsednika RS Milorada Dodika protiv lidera SDS Mladena Bosića zbog klevete, održano je danas u banjalučkom Osnovnom sudu. Zbog obimne dokumentacije koju je dostavio Bosić novo ročište zakazano je za 18. jun, a na sudu se ni danas nije pojavio...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.