Nema optužnice protiv Đukanovića

Izvor: B92, 19.Apr.2012, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nema optužnice protiv Đukanovića"

Podgorica -- DPS tvrdi da nema optužnice italijanskog pravosuđa protiv lidera te stranke Mila Đukanovića za organizovani kriminal i šverc cigareta.

Nije tačno da je protiv predsednika Demokratske partije socijalista na snazi optužnica, jer ona nikad nije ni bila podignuta, već se radi o netačnoj i neutemeljenoj informaciji preuzetoj iz izvora koji je nereferentan i potpuno nepouzdan, saopšteno je iz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << crnogorske vladajuće partije.

Ukazuje se da je završena istraga koja je vođena, a predmet arhiviran na zahtev tužioca iz Barija još 2009. godine.

"Tadašnji ministar finansija Crne Gore Miroslav Ivanišević je jedini državni službenik protiv koga je podignuta optužnica i organizovano suđenje. Pravosnažnom presudom suda u Bariju, on je oslobođen svih optužbi", kaže se u saopštenju iz DPS-a.

Dodaje se da je italijanski sud presudio da je posao tranzita cigareta u Crnoj Gori rađen po propisima i da sumnje političkih oponenata ne mogu biti relevantni dokazi u sudskom procesu.

"Time je pred pravosudnim organima u Bariju i konačno završena iskonstruisana priča o navodnoj umešanosti crnogorskih zvaničnika u poslove tranzita cigareta, čija je regularnost bila pod sumnjom", ističe se u saopštenju DPS-a.

Podgorički mediji objavili su ranije danas da se Đukanović dovodi se u vezu sa organizovanim kriminalom i švercom cigareta u preliminarnom izveštaju Saveta Evrope o ispunjavanju obaveza Crne Gore prema toj međunarodnoj organizaciji.

U fusnoti poverljivog dokumenta dostavljenog članovima Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, u koji su "Vijesti" imale uvid, konstatuje se da je Đukanović prošle godine ponovo izabran za šefa DPS-a, te da je protiv njega i dalje na snazi optužnica za organizovani kriminal i šverc cigareta, koju je podiglo tužilaštvo u Bariju.

Iz DPS-a su naveli da se radi o netačnoj informaciji, jer preliminarni izveštaj Parlamentarne skupštine Saveta Evrope još nije ni sačinjen.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.