Mila štiti diplomatski imunitet!?

Izvor: Glas javnosti, 07.Okt.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mila štiti diplomatski imunitet!?

PODGORICA - Italijansko tužilaštvo podnelo je optužnicu protiv sedam osoba iz Srbije i Crne Gore zbog umešanosti u šverc cigareta, ali će postupak protiv crnogorskog premijera Mila Đukanovića, koji je takođe bio osumnjičen za to delo, biti obustavljen zbog imuniteta, javili su italijanski mediji.

Advokat Mila Đukanovića, Enriko Tučilo, izjavio je juče podgoričkom listu Vijesti da nije obavešten >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << da je arhiviran sudski proces protiv njegovog klijenta koji se u Italiji vodio zbog Đukanovićeve navodne umešanosti u šverc cigareta.

„Nisam dobio nikakvo obaveštenje o arhiviranju sudskog procesa protiv crnogorskog premijera Mila Đukanovića“, kazao je Tučilo podgoričkim Vijestima, komentarišući navode italijanske agencije Ansa da se uskoro očekuje zahtev za arhiviranje sudskog procesa protiv Đukanovića, koji uživa diplomatski imunitet.

Italijanska agencija je ranije objavila da je nakon dugogodišnje istrage u petak, 3. oktobra, podignuta optužnica protiv ukupno 14 osoba, od kojih sedam iz Crne Gore i Srbije, osumnjičenih za šverc cigareta iz Crne Gore od 1994. do 2002. godine.

„TO JE SMEŠNO!“

Niko od prozvanih biznismena sa liste italijanskog tužilaštva nije baš voljan da u ovom trenutku daje bilo kakve izjave za javnost. Uglavnom se sve svodi na kratke komentare, u stilu našeg neimenovanog sagovornika:

- Pa to je stvarno smešno! To nema blage veze sa istinom, ali neka im... Videćemo...

Među optuženima su, prema navodima Anse koje prenose Vijesti, uticajni crnogorski biznismeni Branislav Mićunović, Veselin Barović, Branko Vujošević, bivši ministar finansija Miroslav Ivanišević i diplomata Dušanka Pešić-Jeknić.

Prema pisanju Anse, na listi optuženih su i biznismeni iz Srbije Stanko Subotić Cane i Andrija Drašković, kao i sedmoro italijanskih državljana.

Prema rečima Enrika Tučila, advokata crnogorskog premijera, „pokretanje sudskog procesa protiv 14 osoba koje tereti italijansko tužilaštvo“ je „očekivano“.

Tučilo je kazao da je postupak protiv Đukanovića, koji je pre nekoliko meseci svedočio pred sudom u Italiji, „odvojen od ostalih“, te da se „posebno vodi“.

Prema navodima Anse, crnogorski premijer je bio osumnjičen da je švajcarskom državljaninu Franku dela Toreu dao licencu da u Crnu Goru uvozi cigarete, koje su kasnije švercerskim kanalima prebacivane u Italiju.

Đukanović je u martu na lični zahtev svedočio u Bariju u vezi sa sumnjama da je pre više godina bio jedan od učesnika organizovanog šverca cigareta iz Crne Gore u Italiju.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.