Medojević: Privatni dugovi režima

Izvor: B92, 05.Okt.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medojević: Privatni dugovi režima

Podgorica -- Lider Pokreta za promene Nebojša Medojević ocenio da crnogorsko priznavanje nezavisnosti Kosova nema nikakve veze sa evropskim integracijama Crne Gore.

On navodi da je reč o "privatnim dugovima i obavezama koje aktuelni režim, sa Milom Đukanovićem na čelu, mora da podmiri". Medojević je ocenio da je u petak u parlamentu usvojena Rezolucija o ubrzavanju procesa integracija Crne Gore "politički projekat aktuelnog režima", koji klasičnim "manipulacijama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i provokacijama" želi podele i međunacionalnu ostrašćenost.

Medojević je u izjavi Tanjugu rekao da poslanici te stranke nisu učestvovali u parlamentarnoj debate i da ne bi ni glasali za rezoluciju jer ne žele, kako je rekao, da učestvuju u nečem što ponižava Crnu Goru i podstiče podele.

On je ocenio da u ovom trenutku ne postoji nijedan državni ineres Crne Gore za priznavanje kosovske nezavisnosti niti to od nje neko traži.

To, takođe, nema nikakve veze sa evropskim i evroatlantskim integracijama Crne Gore, rekao je Medojević i dodao da se lično u to uverio boraveći u Briselu.

Medojević je ukazao i da je priznavanje Kosova po cenu pogoršanja odnosa sa Srbijom protiv principa za koje ze zalaže Evropa.

"EU se zalaže za dobre odnose među susedima, što ovde nije slučaj jer dok s jedne strane uspostavljaju dobri odnosi sa Prištinom, pogoršavaju se odnosi sa Srbijom koja je, i prema tvrdnjama režima, glavni strateški partner Crne Gore", rekao je Medojević.

Osvrnuvši se na Đukanovićevu tvrdnju da je jedini pritisak na Crnu Goru da ne prizna Kosovo došao od predsednika Srbije Borisa Tadića, Medojević je rekao da je "ta priča neozbiljna" i da svedoči o nastavku "nepromišljenje politike koja se vodi iz ugla apsolutno ličnih interesa vrha crnogorske vlasti".

"Režim je izmislio rezoluciju i poslao nagoveštaj da će priznati Kosovo jer se zna da će to izazvati reagovanje nekih stranaka, posebno onih nacionalnih iz bloka za zajedničku državu, da će početi demonstracije i ulični protesti i da će pažnja javnosti biti skrenuta sa glavnih tema", kazao je Medojević.

Medojević, međutim, tvrdi da je "samo pitanje dana kada će se to priznanje dogoditi" jer, kako je rekao, "Đukanović Kosovo mora da prizna i to brzo".

To se, prema Medojeviću, mora dogoditi uprkos tome što su i mnogi funkconeri Đukanovićevog DPS, koji znaju kakav je stav većine naroda, protiv takve odluke.

On predviđa da će posle odluke o crnogorskom priznavanju kosovske nezavisnosti opozicija masovno izaći na ulice i strahuje da će režim, kao i do sada, među demonstrante ubaciti provokatore.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đukanović priznavanjem Kosova vraća privatne dugove

Izvor: Kurir, 04.Okt.2008, 20:37

PODGORICA, 4. oktobra (Tanjug) - Lider Pokreta za promene (PZP) Nebojša Medojević ocenio je danas da crnogorsko priznavanje nezavisnosti Kosova nema apsolutno nikakve veze sa evropskim integracijama Crne Gore već je reč o "privatnim dugovima i obavezama koje aktuelni režim, sa Milom Đukanovićem...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.