Lekić: Milo predao Prevlaku Hrvatima

Izvor: Kurir, 08.Okt.2012, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lekić: Milo predao Prevlaku Hrvatima

Umesto da se pokrene ozbiljna diplomatska inicijativa i dijalog, Prevlaka je predata Hrvatskoj bez trunke napora da se na bazi argumenata zadrži, kaže lider Demokratskog fronta Miodrag Lekić

PODGORICA - Ministarstvo inostranih poslova (MIP) Crne Gore negiralo je danas navode lidera Demokratskog fronta Miodraga Lekića da je bivši premijer Milo Đukanović predao Prevlaku Hrvatskoj, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ističući da su u pitanju neutemeljene, netačne i zlonamerene konstrukcije. Lekić je prethodno optužio Đukanovića da je pitanje Prevlake dogovorio sa bivšim hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom, bez konsultovanja parlamenta i građana Crne Gore.

Umesto da se pokrene ozbiljna diplomatska inicijativa i dijalog, Prevlaka je predata Hrvatskoj bez trunke napora da se na bazi argumenata zadrži. Predata je, jer su se Sanader i Đukanović tako dogovorili. Onda je serviran jedan scenario o takozvanim pregovorima, ali tih pregovora nije bilo", rekao je Lekić.

Iz MIP-a Crne Gore je saopšteno da je netačna Lekićeva izjava da nikakvih pregovora Podgorice i Zagreba o Prevlaci nije bilo. Razgovori su vođeni i vode se na svim nivoima, ekspertskom, ministarskom i najvišem političkom. I nastaviće se odmah nakon formiranja nove vlade, navodi se u saopštenju. Dodaje se da je u međuvremenu uspostavljen režim privremenog karaktera i njime se ni na koji način ne prejudicira konačno rešenje o razgraničenju između dve zemlje.

"Lekićeva priča o predaji Prevlake i ignorisanju nacionalnih interesa Crne Gore je očigledna zloupotreba fakata i predizborna manipulacija", saopšteno je iz crnogorskog MIP-a. Parlamentarni izbori u Crnoj Gori zakazani su za 14. oktobar.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MIP: Đukanović nije predao Prevlaku

Izvor: B92, 08.Okt.2012

Podgorica -- Ministarstvo inostranih poslova Crne Gore negiralo je navode lidera Demokratskog fronta Miodraga Lekića da je Milo Đukanović predao Prevlaku Hrvatskoj...Ministarstvo je istaklo da su u pitanju neutemeljene, netačne i zlonamerene konstrukcije...Lekić je prethodno optužio bivšeg premijera...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.