Klijenti narodne kuhinje

Izvor: Vesti-online.com, 27.Sep.2015, 03:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klijenti narodne kuhinje

Crnogorska opozicija rešila je da stane na rep vladi Mila Đukanovića, sveopštem siromaštvu i beznađu, stalnom zaduživanju i ulasku Crne Gore u NATO. Velike demonstracije zakazane su za 27. septembar i Demokratski front očekuje da će Crnogorci napokon izaći na ulice i srušiti vlast.

Nekoliko stotina građana u Podgorici protestovalo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je pre nekoliko dana protiv ulaska Crne Gore u NATO. Oni su objavi Rezoluciji slobodnih građana Crne Gore optužujući NATO da "služi ostvarenju geopolitičkih interesa korporativnog neoimperijalizma".

S druge strane, profesor na Pravnom fakultetu u Bihaću Nedžad Bašić upozorio je da je Bosna jedina zemlja u kojoj nema pobune, osim konstantne bitke za vlast.

- BiH je najsiromašnija i najkorumpiranija zemlja na Balkanu i u Evropi sa najvišim procentom nezaposlenosti, najrazvijenijim crnim tržištem, najbolje plaćenim i najmanje učinkovitijim političarima, najperfidnijom spregom vlasti i kriminala, najbrže rastućim jazom između bogatih i siromašnih, bez seljaštva, bez radništva, bez inteligencije... i dok se ceo svet buni protiv siromaštva i dužničkog ropstva, u ovoj nesrećnoj zemlji nema još na vidiku naznaka opšte pobune protiv gladi - upozorio je profesor Bašić.

U Bosni i Hercegovini 75 odsto stanovništva živi u siromaštvu, od toga 35 odsto živi u ekstremnoj nemaštini preživljavajući sa 1,20 dolara dnevno! Sa jednim obrokom iz narodne kuhinje danas preživljava više od 25.000 ljudi.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.