Đukanović se povlači?

Izvor: Blic, Fonet, 02.Apr.2009, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukanović se povlači?

Gotovo dve decenije traje apsolutna vladavina Mila Đukanovića u Crnoj Gori,a, ipak, čini se da bi, posle ubedljive pobede na nedeljnim izborima, on, ipak, mogao da se povuče sa čelne funkcije u izvršnoj vlasti, procenjuje Dojče vele.

Ukoliko Milo Đukanović želi da se povuče, ovo je sada idealna prilika, smatraju analitičari u Crnoj Gori. I zaista: trijumf na nedeljnim parlamentarnim izborima dodatno je učvrstio oreol nepobedivosti i harizmu Mila Đukanovića >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u Crnoj Gori.

Ali, ekonomska kriza koja melje Crnu Goru, ogromne obaveze koje stoje pred tom zemljom u procesu evroatlantskih integracija, nužnost borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, ali i zamor od gotovo dvodecenijske vladavine, faktori su koji bi mogli da navedu petostrukog crnogorskog premijera da više ne bude na čelu izvršne vlasti u Crnoj

Gori.

Naravno, izlišno je napominjati da bi i u tom slučaju, Đukanović sa mesta predsednika svoje Demokratske partije socijalista (DPS) presudno uticao na donošenje svih važnijih odluka u toj državi.

Pre izbora, predsednik crnogorske Vlade često je pominjao mogućnost da se posveti privatnom biznisu. Komentator nezavisnog nedeljnika „Monitor" Andrej Nikolaidis u izjavi za Dojče vele kaže da se i uspešni sportisti povlače na vrhuncu slave i moći.

„Đukanovićevo političko nasleđe je dvojako. Petostruki premijer uradio je pet kapitalnih stvari: od raskida sa Slobodanom Miloševićem, preko neutralnosti u sukobu NATO i Srbije, uvođenja nemačke marke, a potom i evra u platni promet, i obnove nezavisnosti, pa sve do priznanja Kosova".

podsetio je on.

Kao Đukanovićev naslednik na funkciji predsednika crnogorske Vlade uglavnom se pominje aktuelni vicepremijer i ministar finansija Igor Lukšić, a ređe i ministar ekonomije Branimir Gvozdenović.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đukanović se povlači?

Izvor: Deutsche Welle, 02.Apr.2009

Gotovo dve decenije traje apsolutna vladavina Mila Đukanovića u Crnoj Gori. Ipak, čini se da bi, posle ubedljive pobede na nedeljnim izborima, on, ipak, moga da se povuče sa čelne funkcije u izvršnoj vlasti.

Nastavak na Deutsche Welle...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.