Đukanović: Otvorićemo nova poglavlja

Izvor: Vostok.rs, 22.Jan.2013, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukanović: Otvorićemo nova poglavlja

22.01.2013. -

Premijer Crne Gore Milo Đukanović najavio je danas, nakon sastanka sa predsednikom Evropske komisije Žose Manuel Barozom, da će Crna Gora tokom narednih šest meseci otvoriti nova poglavlja u pregovorima o pridruživanju Evropskoj uniji.

Pripreme za otvaranje poglavlja 23 i 24 su uveliko u toku, rekao je Đukanović >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << na zajedničkoj konFerenciji za štampu, dodajući da očekuje da će se to desiti u prvoj polovini godine.

Ta poglavlja se odnose na vladavinu zakona i ljudska prava, a Crna Gora je krajem 2012. već zatvorila poglavlje koje se tiče nauke i tehnologije.

Barozo je pohvalio napore koje Crna Gora ulaže u evropske integracije i nazvao zatvaranje prvog poglavlja "impresivnim".

On je pozvao crnogorske vlasti da pojačaju napore na učvršćivanju pravne države i sprovedu ustavne promene koje će to obezbediti.

Đukanović se ranije danas sreo sa i sa predsednikom Evropskog saveta Hermanom Van Rompejem, koji je takođe pohvalno govorio o tempu crnogorskih evrointegracija.

Izvor: Glas Rusije, Tanjug, foto: EPA    

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Kacin: Crna Gora za primer ostalima

Izvor: Press, 22.Jan.2013

Crna Gora je pokazala da je u potpunosti opravdala dobijanje datuma pregovora. Ne samo da su otvorena poglavlja 23. i 24. već je i privremeno zatvoreno poglavlje o nauci i razvoju. Skrininzi idu dalje i očekujemo da će u narednih nekoliko meseci biti otvorena i nova poglavlja , rekao je Kacin.. On...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.