DPS u Podgorici osvojio 47,2 odsto

Izvor: Blic, 25.Maj.2014, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DPS u Podgorici osvojio 47,2 odsto

Koalicija za evropsku Podgoricu, koju predvodi crnogorski premijer Milo Đukanović, osvojila je na današnjim lokalnim izborima u tom gradu 47,2 odsto glasova, saopštila je nevladina organizacija Centar za demokratsku tranziciju (CDT) posle obrađenih 70 odsto izbornog materijala.

"To su zvanični rezultati", rekla je predstavnica CDT-a Milica Kovačević i dodala da takav rezultat ne daje apsolutnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vlast ni Demokratskoj partiji socijalista (DPS), a ni drugim izbornim listama.

Portparol DPS-a Čašlav Vešović saopštio je na osnovu obrađenih 55 odsto biračkih mesta, da je ta stranka osvojila "preko 49 odsto" glasova na današnjim lokalnim izborima u glavnom gradu Crne Gore. On je kazao da to garantuje apsolutnu vlast DPS-a i njenih koalicionih partnera u Podgorici.

Vešović je, takođe, rekao da je DPS sa svojim partnerima apsolutnu vlast osvojio u Pljevljima, gde je do sada bio u opoziciji.

"Pljevlja su do sada bila jedan od bastiona opozicije, pa je ostvareni rezultat DPS-a, ako je tačan već objavljeni podatak, veliki uspeh za tu stranku", ocenio je za crnogorsku televiziju politički komentator Zlatko Vujović.

Prema njegovim rečima, DPS ima apsolutnu vlast i u Bijelom Polju, Šavniku i Žabljaku. Lokalni izbori danas su održani u 11 crnogorskih opština i u Podgorici.

Iz MANS i CDT ranije je saopšteno da su neke opštinske izborne komisije onemogućile njihove posmatrače da neposredno prate tok lokalnih izbora.

Izborne komijsije, pak, smatraju da je protivzakonito fotografisanje birača na biralištima, što pokušavaju da učine posmatrači MANS.

Demokratska partija socijalista je upozorila da aktivisti opozicionog Demokratskog fronta na nekim biračkim mestima ometaju tok glasanja, zbog čega je zatražena intervencija nadležnih državnih organa.

Najveće interesovanje vlada za ishod lokalnih izbora u Podgorici, jer od toga može da zavisi odluka da li će u Crnoj Gori biti održani i prevremeni parlamentarni izbori, čiji redovni rok pada u jesen 2016. godine.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Podgorici niko nije osvojio apsolutnu vlast

Izvor: RTS, 26.Maj.2014, 00:22

Glasanje na lokalnim izborima u Podgorici nije dalo apsolutnog pobednika i u glavnom gradu Crne Gore će biti nužne postizborne koalicije za formiranje većine u gradskoj skupštini, nezvanični su rezultati današnjih izbora...Na takav ishod glasanja ukazuju podaci posmatrača izbora, Centra za demokratsku...

Nastavak na RTS...

DPS pobednik lokalnih izbora u Podgorici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Maj.2014

Na osnovu 100 odsto obrađenog uzorka, nijedan učesnik lokalnih izbora u Podgorici nije osvojio apsolutnu većinu, saopštio je Centar za demokratsku tranziciju (CDT).

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.