Crna Gora razočarala Rusiju

Izvor: RTS, 14.Apr.2014, 23:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora razočarala Rusiju

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo da je razočarano antiruskom retorikom premijera Crne Gore Mila Đukanovića tokom njegove posete SAD, ali i odlukom Crne Gore da se priključi sankcijama koje je EU uvela Moskvi.

Za vreme posete Sjedinjenim Američkim Državama >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prošle sedmice, Milo Đukanović se založio za najbrži mogući ulazak Crne Gore u NATO, prenosi Fonet.

U saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Rusije navodi se da je Đukanović u svojim govorima iznosio antiruske stavove, što je, uz odluku Podgorice da se priključi sankcijama EU, razlog za duboko razočaranje.

Takve izjave su u suprotnosti sa bogatom tradicijom prijateljstva i uzajamnog razumevanja naroda dveju država, koji počivaju na tristagodišnjem iskustvu rusko-crnogorskih odnosa, navodi se u saopštenju, prenosi Itartas.

Ministarstvo spoljnih poslova i evropskih integracija Crne Gore odbacilo je kao neprimerene i proizvoljne ocene i stavove izrečene u saopštenju ruskog ministarstva.

Crnogorsko ministarstvo navodi da je sve što je premijer izneo javno, i u razgovorima sa američkim zvaničnicima, u skladu sa nacionalnim interesima Crne Gore i njenim spoljnopolitičkim opredeljenjima za članstvo u NATO i EU, i nije antiruski intonirano.

"Ministarstvo izražava uverenje da će odnosi i saradnja Crne Gore i Rusije nastaviti da se razvijaju u duhu viševekovne tradicije i suverenog prava svake države da odlučuje o svom unutrašnjem razvoju i spoljnopolitičkim prioritetima", ističe se u saopštenju koje prenosi Televizija Crne Gore.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Rusija razočarana Crnom Gorom

Izvor: Blic, 14.Apr.2014

Rusija je razočarana antiruskom retorikom premijera Crne Gore Mila Đukanovića tokom njegove posete Sjedinjenim Američkim Državama, kao i odlukom Crne Gore da se priključi sankcima koje je Evropska unija uvela Moskvi, saopštilo je Ministartsvo inostranih poslova Rusije...Za vreme posete SAD prošle...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.