Završeno saslušanje Milana Beka

Izvor: Večernje novosti, 29.Jan.2013, 20:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završeno saslušanje Milana Beka

BEOGRAD - Biznismen Milan Beko rekao je danas novinarima nakon šestočasovnog saslušanja da je policiji i Tužilaštvu pokušao da ukaže na razloge zbog kojih je godinama stvaran privid o navodnim nezakonitostima u postupku sekundarne privatizacije "Luke Beograd". "Mislim da sam nakon šest sati uspeo da objasnim policiji i Tužilaštvu sve okolnosti oko preuzmanja akcija 'Luke Beograd' i da ukažem na razloge zašto je stvaran privid >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << o navodnim nezakonitostima u postupku sekundarne privatizacije Luke", rekao je Beko. To se, prema njegovim rečima, pre svega odnosi na pokušaj nekih struktura da prikriju nezakonitosti oko dodeljivanja 14,1 hektara zemljišta "Luke Beograd" jednom drugom korisniku. "Zatim dodeljivanja i 4,6 hektara zemljišta na Adi Huji korisniku koji nije bio zakonit", rekao je Beko. On je napomenuo da je u vezi sa tim slučajem policiji predao svu potrebnu dokumentaciju i naglasio da je saslušan u svojstvu građanina, kao i da je saslušanju prisustvovao i tužilac. Saslušenje biznismena Milana Beka završeno je oko 17.15 časova u Upravi kriminalističke policije. Beko je zgradu Ministarstva unutrašnjih poslova napustio sam, a ispred ulaza sačekao ga je vozač u crnom mercedesu. Po zakonu, policija ima pravo da u svojstvu građanina Beka saslušava četiri sata, a samo uz njegov pristanak davanje iskaza može da traje i duže. Privatizacija Luke Beograd jedan je od 24 sporna predmeta na koje je ukazala i EU, a takođe se navodio i u izveštaju Saveta za borbu protiv korupcije Verice Barać. Savet za borbu protiv korupcije je još 2010. godine podneo krivične prijave protiv 17 osoba, između ostalih Milana Beka, ali i bivšeg ministra privrede Predraga Bubala zbog, kako su naveli, zloupotrebe položaja prilikom privatizacije "Luke Beograd" 2005. godine. Luka ima u vlasništvu ukupno 220 hektara zemljišta u centralnoj gradskoj zoni, a Generalnim planom Beograda predviđeno je izmeštanje Luke i izgradnja stambeno-poslovnog prostora na toj lokaciji.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Saslušan Milan Beko: Dao sve dokaze

Izvor: Večernje novosti, 29.Jan.2013

POZNATI biznismen Milan Beko, koji je u utorak u prostorijama MUP-a dao izjavu u svojstvu građanina, izjavio je posle šestočasovnog ispitivanja, da je policiji i Tužilaštvu pokušao da ukaže na razloge zbog kojih je godinama stvaran privid o navodnim nezakonitostima u postupku sekundarne privatizacije...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.