O Beku neće odlučivati političari

Izvor: B92, 30.Jan.2013, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"O Beku neće odlučivati političari"

Beograd -- Nijedan političar neće govoriti, niti odlučivati o tome šta se dešava sa Milanom Bekom, već će to raditi tužioci, poručio je Aleksandar Vučić.

Vučić je nakon izjave Jorgovanke Tabaković da "neće Beko stradati, već ljudi oko njega" istakao i da ga se ne tiče da li je neko snalažljiv, već da li je poštovao zakon.

"Juče je na razgovor u policiji u skladu sa odlukom Biroa i u skladu sa zakonom bio pozvan i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Milan Beko, vezano za nekoliko slučajeva uglavnom privatizacija koje su deo istrage o 24 predmeta. Tu nema nikakvih tajni - kao što smo rekli, sve istrage će biti sprovedene do kraja i Tužilaštvo i policija idu u najboljem smeru", rekao je prvi potpredsednik Vlade za B92.

On je podvukao da je ponosan na to što će sve odluke u istragama donositi nadležni državni organi, pre svega tužioci, koji su ovlašćeni da odlučuju da li je bilo bića krivičnog dela, odnosno da li je bilo izvršenja krivičnog dela ili ne.

"A o tome koliko je ko sposoban, koliko se kome dopada, da l ima dokaza ili nema, niti ćemo da slušamo političke partije niti će neko da sluša nas. Da li je neko uspeo nešto da skloni ili ne, da li je neko snalažljiv ili ne, to se nas ne tiče. Za nas jedino što je važno to je pitanje poštovanja zakona. Ako je zakon poštovan - uredu je, a ako zakon nije poštovan - sva lica biće procesuirana pa i Milan Beko", rekao je Vučić.

Podsetimo, gostujući u "Kažiprstu" B92, guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković je izjavila da je Beko čovek koji "ne gazi na trulu dasku" i da će pre njega stradati oni koji su "pristali da mu služe i da mu posluže kao rukavice".

Milan Beko je u utorak saslušavan šest sati u Upravi kriminalističke policije u svojstvu građanina, u vezi sa privatizacijom Luke Beograd, a kako saznaje B92 Bekovo saslušanje trebalo bi da bude nastavljeno narednih dana - ponovo u svojstvu građanina.

On je novinarima nakon saslušanja rekao da je policiji i Tužilaštvu pokušao da ukaže na razloge zbog kojih je "godinama stvaran privid o navodnim nezakonitostima u postupku sekundarne privatizacije Luke Beograd".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

'O Beku neće odlučivati političari'

Izvor: medio.rs, 30.Jan.2013

Nijedan političar neće govoriti, niti odlučivati o tome šta se dešava sa Milanom Bekom, već će to raditi tužioci, poručio je Aleksandar Vučić.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.