NOVA AFERA NA POMOLU Sud Beku podmeće Kopaonik

Izvor: Blic, 13.Mar.2016, 08:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVA AFERA NA POMOLU Sud Beku podmeće Kopaonik

Aleksandar Vlahović, predsednik Saveza ekonomista Srbije, potvrdio je da biznismen Milan Beko nije prisustvovao Kopaonik biznis forumu.

- Beko nije bio pozvan da učestvuje u programu, a nije ni prisustvovao forumu. U salu se moglo ući samo uz elektronsku karticu. Na osnovu takvog sistema utvrđeno je da Beko nije bio na Kopaonik biznis forumu - rekao je Vlahović.

Tvrdnju da je Beko bio na forumu umesto >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da bude u sudnici, u petak je saopštio Viši sud u Beogradu.

"Biznismen Milan Beko, koji je oštećeni u postupku protiv Maje Adrovac, optužene za pomaganje u pokušaju njegovog ubistva 2014, bio je uredno pozvan na suđenje u četvrtak i trebalo je da bude ispitan, ali je, umesto u sudnici, bio na biznis forumu na Kopaoniku", saopštio je Viši sud.

Ovo saopštenje usledilo je nakon što je Bekov punomoćnik Zdenko Tomanović opravdao izostanak svog klijenta time da nije primio poziv.

Pročitajte još:

Advokat Tomanović kaže za "Blic" da je sud u saopštenju izneo neistinu da je njegov klijent bio na Kopaoniku.

- To je vrlo neubičajeno. Mislim da se pojedinci kriju iza institucije Višeg suda u Beogradu. To će biti predmet rasprave u narednom periodu - najavljuje advokat Tomanović.

U Višem sudu juče nisu odgovarali na pozive "Blica". Dan ranije iz ovog suda saopšteno je da je Beko uredno pozvan na suđenje i da o tome "postoji dokaz u sudskim spisima".

Iritirani objašnjenjem advokata

Kriminolog Dobrivoje Radovanović kaže da nije uobičajena praksa Višeg suda da navodi gde se "oštećeni nalazio umesto da bude u sudnici".

- Verovatno je objašnjenje Bekovog advokata iziritiralo sud, pa su tako reagovali jer nema drugog razloga za takvu vrstu prepucavanja - kaže Radovanović.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.