Milan Beko svojevoljno saslušavan šest sati

Izvor: Mondo, 08.Maj.2013, 19:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milan Beko svojevoljno saslušavan šest sati

Biznismen saslušavan u vezi sa "slučajem Luka Beograd" i kaže da je dao svu dokumentaciju da bi prekinuo "zlonamerne insinuacije" u "veštački napravljenoj aferi".

Biznismen Milan Beko saopštio je danas da nije bio u zakonskoj obavezi da se odazove zahtevu MUP-a i Tužilaštva da da izjavu o Luci Beograd, ali da je smatrao da treba to da uradi da bi prekinuo "zlonamerne insinuacije" vezano za taj predmet.

U saopštenju dostavljenom medijima, Beko je potvrdio >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da je danas da u svojstvu građanina dao izjavu predstavnicima MUP-a i Tužilaštva o sticanju akcija Luke Beograd od strane svoje kompanije Vorldfina (Wordlfin) i poslovanju Luke Beograd nakon preuzimanja.

Beko je naveo da se odazvao zahtevu za saslušanje "iako je po tom predmetu ispunjeno zakonsko ograničenje o dužini razgovora od četiri sata" na prošlom saslušanju.

"Iako je po ovom predmetu ispunjeno zakonsko ograničenje o dužini razgovora od četiri sata već prilikom prošlog saslušanja, smatrao sam da zahtevu MUP-a i Tužilaštva treba da se odazovem, kako bi se zlonamerne insinuacije oko Luke Beograd, koje godinama traju, konačno privele kraju u jednom sveobuhvatnom pravnom postupku", navodi se u saopštenju.

On je istakao da ne vidi mogućnost da Luka Beograd odgovori svojim finansijskim obavezama.

"Menadžment kompanije će učiniti sve da na najbolji način zaštiti interese banaka-poverilaca, a posebno naših partnera, malih akcionara Luke Beograd", naveo je Beko.

Kako je dodao, tokom današnjeg šestočasovnog razgovora u MUP-u odgovarao je i na pitanja koja se tiču sticanja vlasništva Luke Beograd nad drugim preduzećima i nekretninama, i poreskih implikacija s tim u vezi.

"Svoje odgovore sam detaljno potkrepio odgovarajućom dokumentacijom", piše u saopštenju.

Beko je ocenio i da je Luka Beograd izgubila sedam godina čekajući da se "veštački napravljena" afera razreši i u tom periodu je samo poslovnim bankama platila 23 miliona evra kamata.

"Mislim da dalje više ne možemo", naveo je Beko i poručio da je "onima koji već odavno rade na podrivanju ekonomskih mogućnosti Srbije i njenog ekonomskog interesa u slučaju Luke Beograd to uspelo".

Saslušanje je počelo jutros oko 10 sati, a Beko je gotovo šest sati odgovarao na pitanja policije u vezi sa poslovanjem Luke Beograd u periodu posle preuzimanja te kompanije.

On je već jednom saslušavan i tada je proveo u policiji šest sati.

On je tada rekao novinarima da je policiji i tužilaštvu objasnio sve okolnosti preuzimanja akcija Luke Beograd i ukazao na razloge zašto je tokom više godina stvaran privid navodne nezakonitosti u postupku sekundarne privatizacije Luke Beograd.

"To se pre svega odnosi na pokušaj određenih struktura da prikriju nezakonito dodeljivannje 14,1 hektara zemljišta Luke Beograd drugom korisniku i zatim 4,6 hekatar zemljišta na Adi Huji korisniku koji nije bio zakonit. Dao sam svu prateću i potrebnu dokumenaticiju koja na to ukazuje", rekao je tada Beko.

(MONDO/agencije, foto: Screenshot YouTube)
Pogledaj vesti o: Milan Beko

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.