Đilas za Luku Beograd nudi 40 mil €

Izvor: B92, 27.Jun.2011, 00:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas za Luku Beograd nudi 40 mil €

Beograd -- Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas kaže da je Grad spreman da od vlasnika kupi Luku Beograd.

Grad je, prema rečima Đilasa, za to preduzeće spremno da plati onu cenu po kojoj je privatizovano, što je, kako je naveo, oko 40 miliona evra.

Đilas je rekao da će poslati i zvaničnu ponudu vlasniku Luke Milanu Beku koji je javno ponudio državi da otkupi to preduzeće tvrdeći da su mu ugrožena vlasnička >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prava.

Luka Beograd je u sporu s Gradom Beogradu o pravu korišćenja zemljišta, a nedavno je Viši sud doneo privremenu meru kojom je Luci zabranio da raspolaže spornim zemljištem od oko 100 hektara.

Đilas, zamenik predsednik Demokratske stranke, nije želeo da komentariše tvrdnje Milana Beka o tome da država "reketira" sve građane.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.