SAD: Vredan meteor koristili kao držžač za vrata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Okt.2018, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Vredan meteor koristili kao držžač za vrata

Kamen koji je više od 30 godina služio kao držžač za vrata, zapravo je meteor čija vrednost dostiže i 100.000 dolara, otkrila je profesorka geologije na Univerzitetu u Mičigenu Mona Sirbesku.

"Ovo je najvredniji primerak koji sam ikad u životu držžala u ruci, novčano i naučno", rekla je Sirbesku novinarima i naglasila da je od početka znala da je reč o "posebnom kamenu", prenosi Hafington post.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Ovaj komad težak je 10 kilograma, a na Univerzitet ga je radi procene doneo muškarac koji je žželeo da ostane anoniman.

On je profesorki rekao da je kamen dobio 1988. godine, kada je kupio farmu u Edmoru, u Mičigenu.

Pređašnji vlasnik ispričao mu je kako je zajedno sa ocem video pad meteora na njegovu farmu u ranim 30-im godinama prošlog veka.

Sirbesku je navela da slučajeva donošenja kamenja na procenu na njenu katedru ima mnogo, ali da su retki oni u kojima kamenje nije samo obično kamenje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Meteorit vredan 100.000 dolara koristio kao držač za vrata

Izvor: Radio 021, 09.Okt.2018

Univerzitetska profesorka geologije sa Univerziteta u Mičigenu otkrila je da je desetak kilograma težak komad kamena, koji se koristio kao držač za vrata više od 30 godina, zapravo meteorit čija vrednost dostiže i do 100.000 dolara..."Ovo je najvredniji primer koji sam ikad u životu držala u...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.