Poniženje! Meteor Kerol razneo Unikahu u paramparčad! Ne može se tako u Evroligu...

Izvor: MozzartSport.com, 02.Jun.2017, 22:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poniženje! Meteor Kerol razneo Unikahu u paramparčad! Ne može se tako u Evroligu...

Ekipa Đoana Plaze doživela košmar u Madridu - 101:72

Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane. A igračima Reala izgleda da je granulo najsjajnije sunce, dok je Unikahu sa terena oduvao meteor s imenom - Džejsi Kerol! Kraljevski klub počistio je goste iz Andaluzije kao na lakšem šuterskom treningu i pobedom rezultatom 101:72 (27:23, 30:10, 22:16, 22:23) došao na prag plasmana u finale ACB lige.

I sve to zahvaljujući spektakularnom izdanju Džejsija >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Kerola u prvom poluvremenu, kada je sa zemljom sravnio tim koji očigledno posebno voli da rešeta. Američki šuter zanimljivog nadimka Mitraljeta odigrao je fantastičnih 11 minuta u prvom delu utakmice, a isti je završio sa 21 poenom, od čega je 18 koševa skupio pri šutu za tri poena uz gotovo nepogrešiv učinak (6/7). Zajedno sa Serhijom Ljuljem skupio je 32 poena za te dve četvrtine, uz ukupno devet trojki iz dvanaest pokušaja, dok je Unikaha ukupno imala 33 poena!

Na kraju Kerol je imao čak osam pogodaka sa distance iz jedanaest pokušaja i ukupno 29 poena!

Zato su igrači Unikahe, ali i sam trener Đoan Plaza, morali da se pomire sa porazom već na poluvremenu. Jer, kada za dva kvartala primite 57 koševa, a pritom nemate dovoljno vatrene moći da uzvratite udarac, teško da možete da se nosite sa Kraljevskom armijom.

Unikaha zaista nije imala svoje veče u Madridu. Nemanja Nedović je svoje prve poene iz igre ubeležio tek u 26. minutu utakmice, Džef Bruks je totalno podbacio i u jednom trenutku imao šest promašaja u nizu, dok ni Dani Dijez nije bio na visini zadatka. Na sve to, Alen Omić se povredio, pa je odigrao tek nešto više od deset minuta. U takvim okolnostima nije ni čudo što je konačni rezultat bio takav kakav jeste.

Madridski gigant igrao je atomsku košarku i ovim mečom kao da je je želeo da poželi dobrodošlicu novom članu Evrolige, uz poruku - ne može se tako u elitu. Na Realovoj strani bile su i čiste brojke - četrnaest pogođenih trojki, samo sedam izgubljenih lopti, čak 12 asistencija više (20-8) i razlika u ukupnom indeksu koristnosti od čak 76 poena (131-55)!

Kada se sve skupi na jedno mesto, postaje jasno da bi oružje lako položili i mnogo jači klubovi od Unikahe. Na kraju samo Rudi Fernandez nije uspeo da se upiše u strelce, mada je on za svojih 15 minuta na terenu uputio samo jedan šut i to sa distance. Posle Kerola najefikasniji bio je Serhio Ljulj sa 13 poena, dok je Luka Dončić skupio 11 poena, šest asistencija i pet skokova, za ukupan indeks korisnosti - 23.

Kod Unikahe Kajl Fog ubacio je 12, a Oliver Lafajet 10 poena. Nemanja Nedović je upisao četiri, a Dejan Musli devet poena, uz dva skoka.

Unikaha će u trećem meču morati da odgovori na ovo poniženje. Jer, ma koliko su Andalužani ispunili zacrtani cilj i overili plasman u Evroligu, vrhunska košarka ne može da se igra samo devet minuta. Jer, ovo je pitanje časti i obraza.

(FOTO: Star Sport)
Pogledaj vesti o: Meteor

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.