Jak prasak na jugu Srbije – meteor probi zvučni zid

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Nov.2010, 00:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jak prasak na jugu Srbije – meteor probi zvučni zid

LESKOVAC -

U predelu Predejana i Grdeličke klisure večeras se čuo snažan prasak i osetilo podrhtavanje tla, za koji se pretpostavlja da je izazvan preletom ili padom meteora, javljaju dopisnici Bete.

Meštani tog kraja potvrdili su da su videli bleštavu svetlost, osetili snažno podrhtavanje tla i čuli buku oko 19.30.

Regionalni centar za obaveštavanje iz Niša potvrdio je da je reč o meteoru >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koji je oko 19.30 probio zvučni zid, javila je Radio- televizija Srbije.

Jak prasak čuli su i stanovnici Vranja, a u policiji u tom gradu nezvanično je rečeno agenciji Beta da je prasak izazvao meteor koji je probio zvučni zid.

Nekoliko meštana iz Predejana i Grdelice rekli su Beti da su oko 19.30 čuli nešto nalik udaru groma i istovremeno osetili jako podrhtavanje tla.

I stanovnici Grdelice veruju da je reč o meteoru, ali navode različite lokacije.

Tako su oni iz Predejana rekli da je "blještava svetlost" pala u atar sela Suševlje, pet kiometra od Predejana, dok su stanovnici Grdelice tvrdili da je reč o lokaciji u blizini Sarajevskog mosta na ulazu u Grdeličku klisuru.

"Svetlost je bila zaslepljujuća, a u stanu se sve treslo od jačine udara. Činilo mi se kao da se srušio neki avion", kazao je sagovornik Bete iz Grdelice.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.