Mesečni horoskop za avgust

Izvor: N1 televizija, 06.Avg.2016, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mesečni horoskop za avgust

Avgust je mesec kada je Sunce iznad nas najjače, kada želi da nam u maksimumu pokaže lepotu sveta i života. Kada nam daruje najsočnije plodove, najslađe u bojama koje mirišu na radost, raznovrstnos i kreativnost.

Koliko je priroda kreativna samo sa vrstama i izgedom voća i povrća! A koliko kretivnosti ima u vašem životu pita vas ovo Lavovsko Sunce, kako ste iskreirali svoj odmor, život? Kako je Lavovima veoma bitan status i ugled, tako i svi mi tokom avgusta uz odmaranje >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << ili smanjeni obim posla razmišljamo bar po malo o budućim poduhvatima i ciljevima, zagledani tamo na vrh u maksimum koji sebi želimo. U relizaciji ovih ciljeva imaćemo pomoć od Marsa koji je konačno ušao u znak Strelca i tu će biti sve do 27.9. Te je vreme za brže koračanje, svako je otkopao koliko je mogao i umeo, a sada je vreme da se krene napred i ubrza tempo.

Mars u Strelcu ima zadatak da aktivira onu energiju u nama koja voli da istražuje, otkriva nove mogućnosti, propoveda ono u šta veruje. Vera i dobro su ključne reči koje će nas sada motivisati. Dakle najviše ćete biti predani cilju u koji verujete, cilju koji služi drugima.

Merkur je 30.7. već ušao u znak Device i tu će se zadržati duže nego obično, a mnogi već i pogađau zašto, zato što će imati svoj retrogradni hod od 30.8.-21.9. Ovaj Merkur će svima nama staviti lupe u ruke te ćemo biti naštelovani da vidimo bolje detalje, da uočavamo mane i greške. Glavne reči su preciznost i detaljisanje.

Kome ovaj način razmišljanja nije blizak ovaj period će mu biti sve samo ne opušten naročito u danima kada Merkur bude pravio aspekte sa Saturnom i Neptunom od 5. do 9.8. Imaćemo pojačanu potrebu da ispravljamo uočene greške, dakle sve do oktobra ali u ovim danima (5.-9.) samo ispravljanje će ići uz ogroman trud i napor i uz dosta prepreka. Kao da Saturn želi da nas uspori da bi možda u međuvremenu proverili da li želimo išta menjati. Zašto? Zato što Neptun sa druge stane kao po običaju magli i muti.

Zagledani u neki detalj kome treba popravka možemo širu sliku izbubiti iz vida i potpuno omašiti suštinu. Možda ničega realno i nema za popravljanje ili je poravka nemoguća, a tako nešto bi mogli uvideti u danima oko 11.8. kada Merkur dobija podršku Plutona da uđe dublje i oprosti se sa izgubljenim. I to je ok, jer već u danima oko 21.8. evo novih puteva, novih mogućnosti i šansi a njih ne bih možda ni ugledali da nismo prestali gledati nazad u to izgubljeno.

Kako će i Venera proći isti put kao Merkur ljubavne priče će imati sličan epilog. Venera u Devici boraviće od 5.-30.8. Glavno pitanje koje će ona postaviti je: Da li u našem ljubavno-emotivnom životu možemo nešto da popravimo? Dakle odnosi će pod mikroskop na analizu te činjenje svega da se odnosi porave i postanu stabilniji i veseliji. U danima od 12.-16.8. Saturn će nas fokusirati na sve te mane partnera, vratiti na dane bez osmeha i lake komunikacije, na dane kad se težina problema može osetiti u vazduhu, a Neptun sa druge strane pumpati balon iluzije nudeći roze naočare. Te ovo nekim parovim mogu biti sudnju dani kada baloni pucaju i iluzije se ruše. Ako se prepreke ne mogu premostiti tuga će biti suviše jaka jer je jasna i vidljiva.

Venera u Devici je veoma realistična po pitanju emocija i spremna da ode ako vidi da sreće nema tu za nje. Ali je još spemnija da da sve od sebe i učini šta je potrebno sa njene strane da se veza poboljša. U danima oko 28.8. lako ćemo čuti cvrkut ptica, obući boje ljubavi i nositi osmeh zadovoljstva jer Jupiter širi nam srca, uvećava ljubav i broj poljubaca koji bismo podelili sa nekim.

Horoskop piše Jovana Veljković Banfić.

LAV

Dragi Lavovi, srećan rođendan! Ovo su vaši dani kada su reflektori upereni u vas, a niko kao vi ne uživa u pažnji i aplauzima koji su svakako zasluženi! Sve do 22.8. Sunce vam pomaže da osmislite planove, sami sebi pojasnite kojim putem žeite ići i šta postići u ovoj godini. Sunce početkom meseca pravi dobre aspekte sa Saturnom, te je idealno vreme da osmislite i zacrtate sebi neke dugoročne planove koji zahtevaju upornost, konstruktivnost i stabilnost. U danima oko 17.8. Uran vam šalje dobre vibracije i poručuje da rizik donosi unapređenje, da se u trenu svašta može na pozitivno promeniti samo ako ste spremni na promene i da ščepate šansu koja vam se pruža.

Merkur će tokom avgusta a i septembra boraviti u vašem drugom polju finansija te evo ekonomisanja, analize i produktivnosti u smeru poboljšanja materijalne situacije. Mnogi će svoje rashode i prihode staviti pod lupu te razmatrati koja vrsta promene će biti plodonosna. Veći izdaci ili nerealna trošenja su moguća baš u ovom smislu u danima od 5.-9.8. te budite obazriviji. Mars je uskočio u vaše prirodno 5. polje zabave, druženja i sporta, te eto vas kako izlazite i uživate u zajedničkom aktvnostima sa prijateljima. Ovaj položaj će kod vas probuditi entuzijazam da se bavite nečim krativnim.

DEVICA

Drage Device krajem avgusta počinju vaši rođendani, a septembar je mesec u kome vi neretko umete zablistati kada dođe vreme za vraćanje na posao i sve obaveze koje vam nisu neprijate. Sve do 9.9. Jupiter je u vašem znaku, tako da vam pruža još šansu da prigrlite nove mogućnosti koje su ispred vas. Merkur vladar vašeg znaka će dva meseca biti u vašem znaku zbog retrogradnog hoda, podržavajući vašu analitičnost, preciznost, ekonomičnost i prefekconizam. Sa lakoćom ćete naštelovati vaš mikroskop da jasno uočite mane,otkrijete istine i raskrinkate laži i rešavate sve male i velike probleme koji drugima lako promiču.

U danima od 5.-9.8. biće potrebno da uložite veći trud no obično i probate da sagledate širu sliku da ne bi napravili veću grešku gledajući u određenu tačku u koju ste se fiksirali. Dani oko 21.8. mnogima bi mogli doneti uspeh, nagradu, unapređenje a nekima i finansijusku dobit.

Venera 5.8. ulazi u vaš znak i ostaće sve do 30.8. donoseći vam pojačanu potrebu za lakoćom, osmesima i ljubavlju. Potreba da uživate u lepoti, ukusima, prijatnoj muzici i zanimljivom društvu će biti veoma izražena. Probajte da se nezadžavate puno pogledom na mane novog partnera jer su pogrešne procene veoma moguće. A onima koji su već duže u odnosu avgust mesec bi moga biti turbulentan iz velike želje da se odnos poravi bude savršen, a postojili takav uopšte? Mars ulazi u vaše 4. polje doma i porodice te eto energije koja će ići u tom pravcu, nekima adaptiranje doma, a nekima po koji konflikt ne bi li se uspostavio novi vid mira.

VAGA

Venera vladar vašeg znaka će sve od 5.-30.8. boraviti u znaku Device i vašem prirodnom 12. polju, a zatim prelazi u svoj dom u vaš znak. Tokom ovih dana Venera će pojačati vašu potrebu da budetu tu za svog partnera na usluzi, ali će i da našteluje dioptriju tako da jasno vidite sve njegove mane i vrline. Uz veću dozu realnosti pogledaćete u vaš odnos ili vas jasnim pitanjem zapitati zašto je samoća u vašem životu. Ovaj period iskoristite da uz lakoću uviđanja suštine u emotvnim odnosima dođete do odgovara ali i načina kako da se reši mali il veliki problem.

Dani kada do te jasnoće nećete moći doći baš tako lako su od 12.-16.8. kada se može desiti da od muve napravite slona ali i obrnuto, te budite pažljivi u komunikaciji ali i sami sa svojim sećanjima koja vas mogu preveriti. Kako će uz Veneru biti tu i Merkur u 12.polju potreba za nekom vrstom izolacije i samoće bi mogla biti prisutna, da još malo promislite i dublje izanalizirate svoje misli i ideje.

Mars konačno napušta vaše prirodno drugo polje te evo znaka da finansijski problemi jenjavaju. Ulaskom Marsa u znak Strelca za vas će značiti pojačane fizičke i mentalne aktivnosti. Neodoljiva potreba za novim saznanjima, putovanjima, pisanju i širenju novih ideja će biti prisutna. Nov način komuniciranja i nova saznanja vas mogu veoma energizirati.

ŠKORPION

Avgust je mesec kada je Sunce u Lavu u vašem prirodnom 10. polju karijere i statusa te eto vas kako ste već unaređenji ili aktino pravite strategiju i plan kako da se što bolje poslovno pozicionirate. Početak meseca donosi veoma povoljne ponude u kojima bi mogli imate dalekosežne uspehe. Takođe u danima oko 17.8. bi mogla da vam se pruži neočekivana, a veoma povoljna šansa koja će tražiti određenu dozu rizika a za neke i avanturu. Merkur i Venera će braviti u Devici i u vašem 11. polju prijateljstva, te eto vas kako u društvu razrađujete neke ideje veoma bitne i važne, kako analizirate do tančina teorije o humanizmu. Kroz grupne aktivnosti možete upoznati nove prijatelje ali i potencijalne partnere sa kojima će vam biti veoma važno da delite zajedničke ideale.

Mars prelazi iz vašeg znaka u Strelca 2.8. i tu će se zadržati sve do 27.9. Mars u Strelcu će vas stimulisati da se okrenete oko sebe i vidite ko je sve tu, da li ima onih kojima je vaša pomoć potrebna. Osećaj krivice će biti jak ako ne zastanete sa svog zacrtanog puta i ne pružite pomoć. Vera da se dobro dobrim vraća i da dobro može spasiti sve je ono što vas može držati zagrejane da ne odustanete u borbi za svoja ili pak nečija prava. Takođe vam fokus može biti na finasijama, potreba da poboljšate prihode te eto nekima šansa da dodatni ili drugi posao.

STRELAC

Mars planeta akcije 2.8. ulazi u vaš znak i ostaje tu sve do 27.9. konačno nakon perioda usporenosti, stagnacije i možda lutanja evo injekcije energije i želje za napretkom, ubrzanjem ritma. Kako je vama i Saturn u prvom polju bilo bi idealno da fokusirate energiju na ono što želite postići, na jedan određeni projekat, a ne da je rasplinjujete na više aspekata. Od 5.8. Venera se pridružuje Jupiteru i Merkuru u Devici i vašem 10. polju posla i statusa te eto šanse za napredak i ekspanziju u tom smislu. Postoji šansa da neko primeti koliko ste truda uložili u posao te vas adekvatno i nagradi. Ali je najvažnije da sada uvidite šta tačno želite da postignete i koji su to vaši ciljevi ali i šta žeite da promenite.

Možete razmišljati i o započinjanju samostalnog ili novog posla koji uključuje kreativno pisanje, javno obraćanje ili poslove gde ste na usluzi drugima. Ovo je dobar mesec da "prodate" i pokažete svoje kavlitete i sposobnosti, posebno povolji dani biće oko 21.8. i 28.8. U danima ko 28.8. nekima od vas se smeši nova ljubav ili veridba.

JARAC

Avgust mesec sa planetama u Devici i prirodnom 9. polju donosi potragu za znanjem i mudrošću. Imaćete potrebu da proširite svoja znanja i uđete u suštinu materije. Želećete da razgovarate sa drugima o vašim pogledima na svet i da čujete različita mišljenja. Nekima se smeše putovanja što u vidu odmora što u vidu edukacije koja ide uz odmor. Venera u 9. polju će takođe da aktivira potrebu za znanjem ali i za partnerom sa kojim imate pregršt tema za razgovor. Takođe su izvesne romanse na proputovanjima.

Mars nakon dužeg boravka u Škorpionu menja znak i ulazi u znak Strelca gde će se zadržati sve do 27.9. Za vas će on doneti period dubokog razmišljanja i unutrašnjeg razvoja. Neka razmišljanja, ideje ili problemi pokrenuti u martu bi sada mogli ponovo da se pojave ali sa vašom većom motivacijom da ih razumete ili rešite.

Ovo su dani kada bi vam posebno prijalo da se posvetite kakvom dobrotvornim radu ili delu kako biste nesebično pomagali drugima. Mars u Strelcu će nas sve pozvati da se aktiviramo u smislu dobra, u pravcu vere i želje da svima bude bolje.

VODOLIJA

Avgust mesec za Vodolije može biti veoma značajan u emotivnom smislu ali i u pogledu poslovnih partnerstva. Sunce će sve do 22.8. boraviti u vašem prirodnom 7. polju partnerstva donoseći usamljenima šansu za nova poznanstva, a onima u vezi lepe dane u zajednici. Sam početak meseca je povoljan za sklapanje ugovora ili dogovora koji bi trebalo da dugo traju. Dok u danima oko 17.8. budite spremni za avanturu i neke neočekivane promene. Pored sebe biste mogli imati veoma interesantnu, originalnu i inventivu osobu ako ste spremni da budete sa sličnim kao što ste vi.

Mars 2.8. napušta vaše polje karijere, možda je vreme da se u tom smislu malo i odmorite dugo je tamo boravio i gurao da se puno trošite zarad cilja. Sve do 27.9. će boraviti u Strelcu i u vama aktivirati onaj jak poriv za jednakošću, slobodim i isterivanjem pravde kroz grupne aktivnosti. Venera i Merkur će tokom celog meseca boraviti u znaku Device vašem prirodnom 8. polju koji aktiviraju intenzivna razmišljanja i opsesivna interesovanja.

Površne stvari će vas iritirati i želećete da uđete u suštinu pitanja ili problema i probate popraviti što se da popraviti. Venera će probuditi želju za ljubavnim odnosom koji vodi do pravih dubina vaše intime, sama seksualna želja strast će biti intenzivirani.

RIBE

Sunce će boraviti u znaku Lava i vašem prirodnom 6. polju posla i zdravlja, te vas ono podržava da u ovim segmentima date svoj maksimum i zasijate u punom sjaju. Izvesni su uspesi ili sklapanje novih poslova. Posebno povolji dani su početkom meseca kada vam se može ukazati lepa šansa za dugoročni posao. Za one sklonije riziku i eksperimetisanju sa inovacijama dan oko 17.8. su veoma naklonjeni. Od 22.8. Sunce prelazi u vaše prirodno 7. polje partnerstva gde se pridružuje Veneri i Merkuru. Takom celog meseca fokus će vam biti na partnerskim odnosima a krajem meseca pogotovo.

Odnosi postaju veoma naglašeni kao i nepohodnost da se preispita njhova probelmatika koja će biti pod lupom. Za one koji nisu u odnosu ovaj period može doneti svesnost jačine potrebe da volite i budete voljeni i odgovore na pitanje zašto ste sami.

Kako je ovaj položaj Venere izaziva potrebu za savršenstvom budite svesni sebe i toga kako vi kreirate odnos ili samu samoću. Mars ulaskom u 10. polje karijere i stausa će vas maksimalno aktivirati da prionete na posao i razvijanje budućih palnova.

OVAN

Sve do 22.8. Sunce će boraviti u Lavu i vašem prirodnom 5. polju sporta, hobija, zabava, a ovaj položaj vama veoma prija, aktivira vašu neumornu energiju na pravi način kroz hrabrost i takmičarski duh. Pojačana će biti potreba da se ponosite sobom i sa lakoćom ćete prihvatati izazove. Sunce zatim prelazi u znak analitične Device i vaše prirodno 6. polje posla i zdravlja. Te evo prebacivanja takmičarskog urođenog duha u ove oblasti. Mars će 2.8. konačno da promeni znak i iz Škorpiona pređe u Strelca čiji položaj će vama veoma da prija koji će vas i dalje držati zagrejanim i borbenim, s tim što je sada borba za prava i slobodu naglašena.

Nekima problemi sa zakonom a poneki bi baš sad da ga ruše i menjaju. Kako postupiti najispravnije, najmoralnije, kako nikoga ne ugroziti a do cilja doći? Idealo bi bilo sa svoju energiju fokusirate u jednom parvcu jer će Mars biti sa Saturnom koji traži posvećenost i konstruktivnost.

Merkur u 6.polju donosi potrebu da u poslovnom smislu budete veoma precizni, analitični, detaljni sa idejama kako da se porave sve uočene pukotine i slabe karike. Pokušajte da ne budete strogi prema svojim kolegama jer bi svi mogli naići na pad koncentracije u danima od 5.-9.8. A Venera u istom polju opet najavljuje lepu i skladnu komunikaciju među kolegama ali i šansu da baš na poslu upoznate novu potencijalnu ljubav. Posebno povoljni dani u ovom smislu su oko 21.8. i 28.8.

BIK

Venera vladar vašeg znaka od 5.8. biće u Devici da bi 30.8. promenila znak i ušla u Vagu. Tokom boravka u Devici imaćete potrebu da budete praktičniji, vredniji i na usluzi drugima. Devica uvek teži savršenstvu a to postiže tako što ima urođen vid da ugleda mane, greške i sve ono što čini nešto ne savršenim a zatim osmisli najidealniji način za poravku. Tako da ćete biti motivisani u tom pravcu. A kako će biti ujedno i u vašem prirodnom 5.polju zabave, hobija i ljubavi evo čežnje da sretnete nekog posebnog. Na kakvim društvenim skupovima i zabavam postoji šansa za takvim poznanstvom posebno krajem avgusta. Avgust je mesec kada treba da se dobro zabavite, igrate i uživate u životu.

Mars će nakon dugog boravka u znaku Škorpiona preći u znak Strelca i vaše 8. polje gde će boraviti sve do 27.9. Postaćete strastveniji i opsesivniji u pogledu svega onoga što vam je suštinski važno. Ovo može biti period transformacije načina na koji koristite energiju posredstvom dubine i intenziteta iskustva koje ćete imati. Kako je Strelac optimištičan znak vodiće vas vera u dobro i želja da vašim primerom pokažete kako se sve može kad se strastn poželi.

BLIZANCI

Merkur vladar vašeg znaka će tokom celog avgusta boraviti u analitičnoj Devici. Te eto vas kako ćete svuda sa sobom nositi lupu spremni da uočite mesta kojima je potrebna dorada. Ovaj apekt će vas navoditi da budete mnogo detaljniji i precizniji neko što jeste te eto briga koje vas do sada nisu tištile, jer ste preko nekih stvari ovlaš prelazili. Bićete skolniji da razmatrate o rečenom, napisanom i izgovorenom na način na koji inače i ne radite kao da će suština biti bitnija od brzine i samog cilja.

Ovaj period može biti veoma produktivan za vas ako budete spremni da se fokusirate na jedno pordučje i tu posegnete za dubinom i istinom. Negodni aspekt sa Saturnom u danima oko 6.8. bi mogao da vas vrati na neki problem kome nikako da se posvetite a on ne nestaje. Takođe eto i neke prepreke papriološke ili praktične prirode da vas zamisli da li ste u pravom pravcu krenuli. Zatim u danima oko 8.8. Merkur pravi aspekte sa Neptunom koji želi da vas ubavci u potragu za savršenstvom ali je veliko pitanje da li vam je ono potrebno. A u danima oko 21.8. smeše vam se neke veoma lepe, nove i obećavajuće mogućnosti e sad da li će ostati na nivou ideje ili ćete zgrabiti priliku to zavisi od vas.

RAK

Rakovi Sunce će sve do 22.8. da bude u znaku Lava i vašem prirodnom drugom polju finansija koje aktivira pravljenje planova i osmišljavanje strategije kako da se materijalno stanje poboljša. Početkom avgusta evo prilike za sklapanje nekih dalekosežnih poslova koji ako počnu u ovim danima imaju šansu da budu veoma uspešni ali i stabilni. U danima oko 17.8. dobici su mogući uz određenu dozu rizika. Mars 2.8. ulazi u optimističnog Strelca i vaše 6. polje posla i zdravlja te evo jedne injekcije kada su ove oblasti u pitanju.

Ovo su nove poslovne ponude, takođe puno posla i zahteva od nadređenih ali i entuzijazam da se zadato uradi. Posebno će biti nadahnuti svi oni koji se bave kakvim humanitarnim i korisnim poslovima. Veoma je bitno da budete fokusirani na jedan po jedan zadatak da se na rasplinjujete jer bi tako nešto Saturn mogao kazniti pojavom većih prepreka i problema.

Do kraja meseca Venera i Merkur će krstariti vašim 3. poljem intelekta, komunikacije i putovanja te eto vas sa žarkom željom da vas čuju, da podelite ideje, iskustva i znanja koja ste prikupljali u poslednje vreme.

Mentalno ćete biti hiperaktivni ali i sa težnjom da se izdetaljiše sve i izanalizira do suštine.
Pogledaj vesti o: Mesečni horoskop

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.