Humanitarac koji pomaže Srbima, Arno Gujon, zadržan na punktu Merdare!

Izvor: BKTV News, 10.Sep.2018, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Humanitarac koji pomaže Srbima, Arno Gujon, zadržan na punktu Merdare!

Osnivač francuske humanitarne organizacije "Solidarnost za Kosovo" Arno Gujon danas je zadržan je na administrativnom punktu Merdare zbog tvrdnje kosovske policije da nema dozvolu za posetu Kosovu.

Pored Gujona, kosovska policija zadržala je i dvojicu aktivista humantirane organizacije "Srbi za Srbe" koji su upućeni na vanredni pregled.

Gujon je na Kosovo došao kako bi prisustvovao otvaranju >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << farme živine za potrebe narodne kuhinje Eparhije Raško-prizrenske u srpskom selu Prekovce kod Novog brda.

"Solidarnost za Kosovo" Arnoa Gujona, samo prošle godine, uložila je više od 500. 000 evra u projekte, koje realizuje sa eparhijom Raško-prizrenskom i to je pomoć koja je namenjena poljoprivredi, školstvu, zdravstvu, a, od 2004. do danas, doneli su pomoć u srpske enklave na KiM u vrednosti preko pet miliona evra.

Foto: Jutjub printskrin

On je u januaru ove godine odlikovan ordenom Svetog Save prvog stepena za "delotvornu ljubav pokazanu svesrdnim zalaganjem u prikupljanju i pružanju neophodne pomoći za crkvu i stradalni narod na KiM, kao i za istrajno svedočenje istine o životu našeg naroda na KiM".
Pogledaj vesti o: Merdare,   Farma

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Francuski humanitarac Arno Gujon zadržan na Merdaru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Sep.2018

Osnivač francuske humanitarne organizacije "Solidarnost za Kosovo" Arno Gujon danas je zadržan je na administrativnom punktu Merdare zbog tvrdnje kosovske policije da nema dozvolu za posetu Kosovu...Pored Gujona, kosovska policija zadržala je i dvojicu aktivista humanitarne organizacije "Srbi za Srbe"...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Separatističke vlasti u Prištini zabranile ulaz Gujonu u pokrajinu

Izvor: Vostok.rs, 10.Sep.2018

Takozvana Kosovska policija separatističkih vlasti u Prištini zabranila je francuskom humanitarcu Arnou Gujonu na "neodređeno vreme" ulazak na Kosovo.. . Gujon se nakon zadržavanja na administrativnom punktu Merdare, vratio u centralnu Srbiju.. . . "Kosovska policija je Gujonu, kako je francuski...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.