Šarićev džip iz fantomske firme

Izvor: S media, 13.Avg.2010, 00:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarićev džip iz fantomske firme

Agencija "Samanta", čiji je natpis bio na vozilu Pljevljaka, ne radi godinama. Poreznici bez izveštaja o poslovanju društva iz Tuzi

Agencija "Samanta", registrovana u Tuzi, čiji natpis je bio umesto registarskih oznaka na džipu "mercedes" u kome je viđen Darko Šarić već godinama krije finansijske izveštaje. Podaci iz poreske uprave Crne Gore govore da ne znaju kako ovo ortačko društvo, registrovano na >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << braću Sadu i Hamdiju Ramović posluje.

- Ne isključujemo mogućnost da agencija i ne radi, već da samo fiktivno postoji - navode podgorički poreznici o ortačkom društvu registrovanom 23. januara 2003. godine za promet robom na veliko i malo.

Srpski turisti su 28. jula oko 13.40 časova na putu Šavnik - Žabljak. Prema ovim podacima, na osnovu kojih je i sačinjen izveštaj za istražne organe Srbije, na "mercedesovom" džipu je bila oznaka "Samante".

- Uredno obrijan, ošišan na kratko, u beloj košulji s plavim i crvenim prugama, bio je za volanom džipa "mercedes" na izlazu iz Žabljaka, na putu ka Šavniku - navode turisti. - Shvatio je da smo ga prepoznali, i istog trenutka je zatvorio prozor luksuznog vozila, a potom jurnuo kroz crveno svetlo na semaforu i otišao ka Šavniku.

Narkobos je potom prekršio saobraćajne propise na ovom delu puta koji se rekonstruiše i odjurio za Šavnik. Pored ovih svedoka poreklom iz Srbije, kako saznajemo, Šarića gotovo svakodnevno viđaju i meštani jednog sela pored Šavnika, gde je on, prema poslednjim informacijama, pronašao utočište.

U Crnoj Gori, ipak, nema zvaničnih reagovanja povodom novih informacija da je begunac sa poternice Interpola viđen pre neki dan u blizini Žabljaka.

- Na istu temu ranije je saopšteno da nema saznanja da se Šarić nalazi u Crnoj Gori i da bi ako se eventualno pojavi odmah bio uhapšen. To važi i za ovu informaciju iz medija - bilo je sve što je u četvrtak "Novostima" nezvanično rečeno u policiji.

Tako su organi gonjenja u Crnoj Gori reagovali i kada se čulo da je proletos Šarić viđen u Budvi. Na slične "dojave" policija više ne organizuje racije i pretrese objekata kao što je zimus u više navrata urađeno u Pljevljima, Kotoru, Bijelom Polju, Podgorici.

Zbog godišnjih odmora ni u Ministarstvu pravde u četvrtak nije bilo moguće proveriti da li je posle podizanja nove optužnice protiv Darka Šarića pravosuđe Srbije kontaktiralo kolege u Podgorici ili zatražilo hapšenje i oduzimanje imovine.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.