Misterija: Čiji je ukradeni „brabus iz Ćićevca?

Izvor: Press, 21.Okt.2010, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Misterija: Čiji je ukradeni „brabus" iz Ćićevca?

Luksuzni automobil „mercedes brabus", koji su čelnici opštine Ćićevac dobili od Vlade Srbije, a koji im je zaplenjen u Sloveniji jer je ukraden, prava je misterija!
Dok u slovenačkoj policiji kažu da je auto oduzet jer za njim postoji poternica Interpola, u Upravi carina Srbije kažu da je ovaj automobil proveren u Interpolu pre nego što ga je Vlada Srbije poklonila Ćićevcu!
>> Pročitaj celu vest na sajtu Press << />U saopštenju koje smo dobili od Uprave carina navodi se da je sporni „mercedes brabus" oduzet (ne navode od koga) na osnovu Zakona o carinama.
- Pre nego što oduzeti auto da na korišćenje drugom državnom organu preko Uprave kriminalističke policije Odeljenja za međunarodnu policijsku saradnju (Interpola Beograd), uradi se provera kako bi se utvrdilo da li je vozilo predmet krivičnog dela u inostranstvu. Kada od Interpola Beograd dobijemo potvrdu da se za vozilom ne traga, tek tada se vozilo ustupa. Tako je i urađeno u slučaju „mercedes brabusa" - navodi carina.
Međutim, u policijskoj stanici u Murskoj Soboti kažu za Press da je od opštinara iz Ćićevca automobil oduzet jer za njim postoji Interpolova poternica.
- Automobil je oduzet 11. oktobra i to prilikom saobraćajne kontrole, kada smo ustanovili da je za autom raspisana Interpolova poternica. Vlasnik auta je slovenačka lizing kuća, vozilo je kupio advokat iz Murske Sobote, a krađa je prijavljena u Čakovecu u Hrvatskoj - rečeno je Pressu.
I u policijskoj stanici u Čakovecu potvrdili su nam da je kod njih ukraden ćićevački „mercedes brabus", ali zbog istrage nisu želeli da otkriju više detalja.
Direktor Kancelarije za saradnju s medijima Vlade Srbije Milivoje Mihajlović kaže za Press da će Vlada insistirati da se ovaj slučaj do kraja ispita.
- Odgvorno tvrdim da smo do kraja ispoštovali zakonsku proceduru u dodeljivanju automobila SO Ćićevac. Do sada se nikad nije dogodio slučaj da je neki od tih automobila ukraden - kaže Mihajlović.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.