Mercedes predstavio nove četvorocilindrične dizelaše

Izvor: Autoportal.rs, 02.Mar.2016, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mercedes predstavio nove četvorocilindrične dizelaše

Nemački Mercedes je stekao reputaciju po pitanju istrajnosti i pouzdanosti svojih dizel agregata. Uspešna tradicija nastavlja se predstavljanjem novih motora.

Mercedes dizel agregati se mogu porediti, po pitanju pouzdanosti i izdršljivosti, sa VW motori sa četiri cilindra i vazdušnim hlađenjem - neuništivi su. Mercedes je nedavno predstavio novu generaciju svojih četvorocilindričnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs << dizel motora.

Prvi takav motor našao se pod haubom modela "E220d". U pitanju je agregat sa oznakom "OM 654" a radi se o dvolitarskom motoru snage 195 konja uz maksimalni obrtni momenat od 400Nm. U ponudi će se za pomenuti model uskoro naći i snažniji motori.

Najveća promena kod novih agregata tiče se prelaska sa pouzdanog čelika na aluminijum kada je izrada bloka motora u pitanju. Ovim će novi motori biti za oko 45 kilograma lakši u odnosu na odlazeće varijante. obrnuta promena je izvršena kod klipova koji su sada umesto od aluminijuma izrađeni od čelika čime se smanjuje trenje za gotovo 50 procenata.

Nastavak na Autoportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.