Mercedes GLB debituje u ponedeljak uveče VIDEO

Izvor: B92, 10.Jun.2019, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mercedes GLB debituje u ponedeljak uveče VIDEO

Premijera novog Mercedesovog kompaktnog SUV-a održaće se na specijalnoj svečanosti u Juti, u SAD.

Nemački proizvođač objavio je poslednji tizer za model GLB uoči večerašnje svetske premijere ovog vozila. Konceptna verzija Mercedesa GLB predstavljena je ovog proleća na šangajskom auto-salonu, a novi video najavljuje premijeru produkcijskog modela.

GLB je zamišljen kao model koji će popuniti poziciju između dva postojeća Mercedesova krosover/SUV vozila – >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << GLA i GLC.

Proizvođač iz Štutgarta predvideo je da novi model može da ima i opcioni 3. red sedišta i da se u automobilu može prevesti do 7 putnika, što je naglašeno i u tizeru:

Tizer ne otkriva mnogo, ali očekuje se da se serijski model neće mnogo razlikovati od koncepta koji je u aprilu prikazan publci u Šangaju. Tehnički podaci za sada nisu zvanično obelodanjeni, ali s obzirom da je GLB baziran na MFA2 mehaničkoj platformi sa prednjim pogonom, na raspolaganju je motorizacija koja se već koristi u ostalim kompaktnim Mercedesima sa istom mehaničkom osnovom.

Više detalja o Mercedesu GLB biće poznato nakon zvanične prezentacije ovog modela.
Pogledaj vesti o: Mercedes Benz

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.