Mercedes-AMG C63 Coupe se vraća ovim tizerima pred debi narednog meseca

Izvor: Moto.rs, 28.Jul.2015, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mercedes-AMG C63 Coupe se vraća ovim tizerima pred debi narednog meseca

Mercedes-AMG su izdali nekoliko tizera koj i prikazuju C63 Coupe model koji ovoga puta ekskluzivno prikazuju zadnji kraj vozila. Ovaj model treba da debituje za 23 dana pa sveži kupe kompanije Daimler može da bude viđen u verziji koja je gotovo proizvodna i koja je skrivena iza kamuflažne folije.

Kamuflaža ima za cilj da sakrije agresivnu karoseriju ovog modela sa velikim blatobranima i linijom krova pod uglom kao i istaknuti zadnji spojler odnosno quad izduvni sistem. >> Pročitaj celu vest na sajtu Moto.rs << Pored očiglednih promena u okviru karoserije C63 Coupe će dobiti nove pneumatike dimenzija 255/35 ZR19 napred dok će C623 sedan imati pneumatike dimenzija 245/35 R19.

Mercedes navodi da je ovaj model više dizajniran sa sportskim performansama na umu a ne praktičnosti tako da će biti manje prostora za putnike na zadnjem sedištu i u prtljažniku nakon što su inženjeri uradili neke promene u dizajnu vozila da bi težište spustili bliže tlu.

Pored toga, ovaj model će dobiti retjunirano oslanjanje, revidirano upravljanje. Dragulj na kruni ovog modela će biti twin turbo V8 4.0L motor sa 503ks snage i 698NM obrtnog momenta.

Standardni Mercedes-AMG C63 će koristiti isti motor ali sa 469ks snage i 648Nm obrtnog momenta. U smislu performansi kupe u S varijanti bi trebalo da bude za nijansu brži od sedana tako da bi mu trebalo oko 3.9 sekundi da ubrza do 100km/h iz stanja mirovanja dok bi maksimalna brzina trebala da bude oko 290km/h.

foto © Mercedes-Benz

Nastavak na Moto.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Moto.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Moto.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.