Limitirana serija od 300 primeraka – Maybach S650 cabriolet

Izvor: Tech-Lifestyle.com, 16.Apr.2017, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Limitirana serija od 300 primeraka – Maybach S650 cabriolet

Za Mercedesove klijente sa najdubljim džepom, u Los Anđelesu je predstavljena Maybach S 650 Cabriolet verzija aktuelne S-klase. Što se tiče same osnove vozila, ona je preuzeta od već postojeće S-klase Cabrio, s tim da Maybach verzija poseduje solidan broj detalja koji je čine jedinstvenom u odnosu na postojeći Mercedesov model. Pre svega, tu su Swarovski kristali, ugravirani u prednje svetlosne grupe, veliki točkovi od 20 inča, a drugačiji je i prednji branik. Naravno, u skladu sa Maybach brendom, sve ono što je kod Mercedes S-klase Cabriolet izlistano kao opciono, kod S 650 je u spisku serijske opreme, uključujući i famozne Airscarf i Aircap sisteme, specijalno razvijene za Mercedesove kabriolet verzije. Uz to, na poklon dolazi i set kofera, koji se sastoji od dve veće i dve manje torbe, izrađene od iste boje kože, kao i enterijer vozila.

1 od 16

























































Ispod haube se nalazi, kao što to oznaka i nagoveštava, snažni 6,0-litarski V12 twin-turbo benzinac, koji pokreće i Mercedes-AMG S65 limuzinu, a isporučuje oko 630 konjskih snaga uz fantastičnih 1000 Nm maksimalnog obrtnog momenta! Snaga se putem sedmostepenog 7G-Tronic automatskog menjača prenosi na zadnje točkove, a do 100 km/h, ovaj luksuzni kabriolet stiže za svega 4,1 sekundu. Cena kabrioleta još nije poznata, ali je jasno da će biti osetno viša u odnosu na Mercedes AMG S65 Cabriolet, koji trenutno u Nemačkoj startuje od nimalo naivnih 246.985 evra, naročito ako uzmemo u obzir da će Mercedes Maybach S 650 Cabriolet biti proizveden u limitiranoj seriji od svega 300 primeraka!

Nastavak na Tech-Lifestyle.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Tech-Lifestyle.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Tech-Lifestyle.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.