Hamilton: Kad vam je bolid u milion delića...

Izvor: Mondo, 22.Okt.2018, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hamilton: Kad vam je bolid u milion delića...

Aktuelni šampion Formule 1 objasnio da je Mercedes imao brojne probleme uoči i na trci u SAD, što je bio jedan od glavnih razloga zašto nije iskoristio priliku da obezbedi novu titulu

Foto: Guliver/Getty images/Clive Rose

Luis Hamilton imao je priliku da obezbedi šampionsku titulu Formule 1 na trci u Ostinu za Veliku nagradu SAD, odnosno da odbrani tron, ali nije uspeo u tome.

Razlog >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << su bili brojni problemi sa kojima se tim Mercedes susreo na toj trci.

Hamilton je rekao da je njegova ekipa najpre morala da zameni pumpe za vodu na njegovom bolidu, ali i automobilu Valterija Botasa pošto su imali problema u kvalifikacijama.

"Kada vidite da je vozilo u milion delića, da je rastavljeno na početku dana, to nije idealno za trku. Da nismo imali takvo jutro, verovatno bi ishod trke bio pomalo drugačiji", rekao je Hamilton za "Austosport".

Britanac je u Ostinu startovao s pol-pozicije, ali ga je ubrzo obišao Kimi Raikonen iz Ferarija koji je i pobedio. Hamilton je bio treći, pošto je trku pre njega završio i Maks Verstapen iz Red Bula.

"Tokom trke bilo je nekih ostataka, oštećenja na podu, sve te stvari kad se saberu... Nekoliko desetinki na oštećenje podloge, ali moramo da pretpostavimo da su i drugi imali takve probleme", rekao je Hamilton i dodao da je njegova ekipa imala "još jedan problem koji su tek otkrili", ali nije želeo da objasni o čemu se radi.

Dodao je i da se mučio da nađe tempo i da je agresivno koristio gume.

"Bili smo primorani na dva odlaska u boks zbog određenih stvari koje nisu bile idealne u bolidu. Kada smo ulazili u trku nismo znali da će se to dogoditi. Da nismo imali probleme koje smo imali, potrošnja guma ne bi bila ni blizu tako veliki problem", naveo je četvorostruki svetski prvak.

Hamilton je u trku ušao sa 67 bodova prednosti pred Sebastijanom Fetelom iz Ferarija i za osvajanje pete šampionske titule bilo mu je potrebno da osvoji osam bodova više od Nemca. Hamilton sada ima 70 bodova više od Fetela.

Naredna trka je 28. oktobra u Meksiku.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.