Izvor: MozzartSport.com, 07.Avg.2020, 12:32

F1 kaznila "ružičasti Mercedes"

Rejsign point ostaje bez 15 poena i 400.000 dolara

Protest ekipe Reno povodom nelegalnih tehničkih rešenja na bolidima ekipe Rejsing point dobila je ishod. To jest kaznu.

Tako će tim ostati bez 15 poena, ali 400.000 dolara. Iako se žalba Renoa povodom ilegalnog usisnika na zadnjim kočnica odnosila na tri trke, VN Štajerske, Mađarske i Velike Britanije, kazna se odnosi samo na Štajersku. Rejsing Point, jedna od najboljih ekiope ove "krnje sezone" je tako konačno >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << platila za bolid RP20 za koji kažu stručnjaci da je čista kopija prethodnog, šampionskog modela Mercedesa.

Toliko da ih zovu "ružičasti Mercedes". Jer osim pogonskog dela od nemačkog tima uzimaju npr. vešanje i još neke delove, što je sve na granici tehničkih pravila Formule 1. I ovim usisnikom, koji je bukvalno prekopiran sa Srebrne strele konačno su prevršili meru.

Vozači, Lens Strol i Serhio Perez neće biti kažnjeni, za razliku od ekipe koja razmišlja da li da se žali na ovu odluku. U svakom slučaju ovog vikenda na VN "70. godišnjica gran prija" na Silverstonu ti usisnici na bolidima Rejsing pointa ostaju, ali ih nadalje neće biti. Inače, Perez je i dalje pozitivan na virus korona te će ga drugi gran pri zaredom menjati iskusni Nemac Niko Hulkenberg.

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.