Botas pokorio Suzuku, Mercedes odbranio titulu

Izvor: RTS, 13.Okt.2019, 09:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Botas pokorio "Suzuku", Mercedes odbranio titulu

Vozač Mercedesa Valteri Botas trijumfovao je na trci Formule 1 za Veliku nagradu Japana. Drugi je kroz cilj prošao Sebastijan Fetel za volanom Ferarija, a treći je bio, takođe vozač Mercedesa, Luis Hamilton. Tim Mercedesa osvojio je šestu titulu u šampionatu konstruktora.
Finac je na legendarnoj stazi „Suzuki" upisao treću pobedu ove >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sezone, a šestu u karijeri.

Botas je u zemlji koju je snažno pogodio tajfun Hagibis na cilj stigao ispred ispred Sebastijana Fetela iz Ferarija i aktuelnog šampiona iz Mercedesa Luisa Hamiltona.
Četvrti je završio Aleksander Albon (Red Bul), peti je Karlos Sajnc (Meklaren), a slede Šarl Lekler (Ferari), Danijel Rikardo (Reno)...
Nemački tim je ovom pobedom obezbedio titulu u konkurenciji konstruktora, šestu godinu zaredom.

U generalnom plasmanu vodi Hamilton sa 337 bodova, drugi je Botas sa 274, a treći Lekler sa 223.
Samo četiri sata ranije održane su i kvalifikacije i to bez trećeg treninga baš zbog tajfuna, posle kojih je Fetel krenuo sa pola, a odmah iza Lekler, Botas i Hamilton.
Naredna trka vozi se 27. oktobra za Veliku nagradu Meksika.  
 
Pogledaj vesti o: Mercedes Benz

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.