UN proglasile Međunarodni dan udovica

Izvor: S media, 22.Dec.2010, 01:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UN proglasile Međunarodni dan udovica

Generalna skupština Ujedinjenih nacija je proglasila 23. jun za Medjunarodni dan udovica da bi time ukazala na patnje 245 miliona žena širom sveta koje su izgubile muževe.

U rezoluciji izglasanoj noćas, Generalna skupština poziva zemlje-članice UN, medjunarodne i nevladine organizacije da od 2011. godine redovno obeležavaju taj dan i ukazuju na teškoće udovica i njihove dece.

Tu rezoluciju je predložio Gabon, na osnovu izveštaja Fondacije Lumba >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << u kojem je konstatovano da gotovo 60 miliona udovica živi u krajnjem siromaštvu.

Supruga predsednika Gabona, Silvija Bongo koja je predvodila kampanju, izjavila je da udovica ima svuda, ali u mnogim zemljama "one se ne mogu ni videti, ni čuti".

(Beta)
Pogledaj vesti o: Međunarodni dan žena

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UN proglasile 23. jun za Međunarodni dan udovica

Izvor: EMportal, 22.Dec.2010

Generalna skupština Ujedinjenih nacija proglasila 23. jun za Međunarodni dan udovica da bi ukazala na patnje 245 miliona žena širom sveta koje su izgubile muževe.

Nastavak na EMportal...

UN povećale mirovne snage u Somaliji za 50 odsto

Izvor: Blic, 22.Dec.2010

NJUJORK - Savet bezbednosti (SB) Ujedinjenih nacija (UN) usvojio je danas jednoglasno rezoluciju o povećanju kontigenta mirovnih snaga Svetske organizacije u Somaliji za 50 odsto, odnosno sa 8.000 na 12.000 vojnika...Članice Saveta bezbednosti ovlastile su Afričku uniju da rasporedi dodatni kontigent...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.