Međunarodni dan žena na selu

Izvor: DobreVesti.rs, 15.Okt.2020, 17:03

Međunarodni dan žena na selu

Danas se obeležava Međunarodni dan žena na selu, uspostavljen kako bi se odalo priznanje ženama na selu i njihovom radu koji na ključan način doprinosi svetskoj ekonomiji.

 
Prema dostupnim podacima, rad žena u kući, sa decom, na polju i u zajednici i dalje je neplaćen, a njihov trud im ne obezbeđuje ni osnovnu socijalnu sigurnost jer većina nezaposlenih ne plaća ni doprinose.
 
Žene na selu su preopterećene poslovima u domaćinstvu, nemaju uslove za brigu o svom zdravlju a svaka peta je vlasnica poljoprivrednog gazdinstva.
 
One predstavljaju nevidljivu radnu snagu, čija se uloga u životu...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Povezane vesti

Jelena ne odustaje ni od prava, ni od oranja 17 hektara imanja

Izvor: RTS, 15.Okt.2020

Tek svaka deseta žena je vlasnica seoskog gazdinstva, 60 odsto nema platu i retko ostvari pravo na penziju, samo su neki od podataka koji upozoravaju na Međunarodni dan žena na selu. Jelena Maletić iz Klenja kod Bogatića je buduća pravnica i uspešna poljoprivrednica. Na porodičnom imanju...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.