Još bolja nego što je već bila  Mazda CX-3 FOTO

Izvor: B92, 17.Sep.2018, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još bolja nego što je već bila " Mazda CX-3 FOTO

Od lansiranja 2015, Mazda CX-3 predstavlja reper nove vrste krosover SUV modela koji prevazilazi pojam klase kojoj pripada.

Razvoj fokusiran potpuno na ljudske potrebe, rezultovao je vrhunski ergonomskom kabinom, interfejsom, bezbednošću i lakom upotrebom sistema.

Ovaj pristup kombinovan sa efikasnim SkyActiv agregatima, izuzetnom upravljivošću i izboru prednjeg ili pogona na sva četiri točka, kao i automatske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i manuelne transmisije, učinili su CX-3 jednim od najprodavanijih Mazdinih modela u Evropi.

Ove godine Mazda CX-3 odgovara na zahteve kupaca u smislu dizajna i napredne tehnologije u nekoliko ključnih oblasti.

Osim što je i dalje privlači poglede, CX-3 je dobio i veći prostor za putnike što je bila ključna mana prve generacije.

Što se tiče pogona, 1,8-litarski SkayActiv-D dizel sa prosečnom potrošnjom 5,2 litara na 100 km i dva 2,0-litarska SkyActiv-G benzinac nude sve ono što je neophodnom prosečnom vozaču, i više od toga u svakom pogledu.

Sva tri motora ispunjavaju nove Euro 6d-TEMP standarde emisije gasova uključujući i test emisije u stvarnoj vožnji (RDE).

Unapređenja eksterijera uključuju novu prednju masku, LED zadnja svetla, nove 18-inčne alu felne, te novu jedinstvenu boju Soul Red Crystal.

Kvalitet završne obrade unutrašnjosti je podignut na viši nivo u skladu sa japanskim shvatanjem estetike, redizajnirana je centralna konzola uz dodatak električne parking kočnice i višenamenskog centralnog naslona za ruke.

Primena nove generacije arhitekture podigla je i vozačke performanse CX-3 na viši nivo, koja omogućava udobniji ali i aktivniji užitak u vožnji.

Bezbednosni sistemi su takođe značajno unapređeni uz novu verziju kočenja u hitnim slučajevima (Advanced Smart City Brake Support) koji značajno bolje detektuje pešake po mraku, a tu su i Mazdin adaptivni tempomat sa stop&go funkcijom, samozatamnjujući centralni retrovizor...

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.