Zašto su navijači Mančester junajteda upali na Old Traford?

Izvor: B92, 02.Maj.2021, 21:38

Zašto su navijači Mančester junajteda upali na Old Traford?

Nekoliko hiljada navijača Mančester junajteda u nedelju popodne ušlo je na Old Traford, zbog čega je duel protiv Liverpula otkazan.

Glavni, odnosno jedini razlog protesta simpatizera "crvenih đavola" jesu vlasnici, američka porodica Glejzer.

Ova imućna familija je 2005. godine kupila verovatno najveći klub (uz Liverpul) u Engleskoj i praktično od tada traju nesuglasice sa navijačima.

Amerikancima je jedini motiv novac, zbog čega trpe navijači, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a u poslednje vreme i rezultati kluba.

Junajted nije bio prvak Engleske od odlaska Sera Aleksa Fergusona, a poslednji put je finale Lige šampiona igrao pre okruglo 10 godina.

Kap koja je prelila čašu i koja je poslala navijače pre nekoliko nedelja u trening centar, a danas i na stadion, bilo je učešće vlasničke strukture kluba u formiranju Superlige.

Nakon kolapsa, potpredsednik Junajteda, Džoel Glejzer, izvinio se navijačima, koji su mu odgovorili da nemaju apsolutno nikakvo poverenje u rukovodstvo.

Prva glava koja je "odletela" bila je od direktora Eda Vudvorda, koji napušta klub krajem godine, a navijači Junajteda isto priželjkuju da se desi i vlasnicima, koje žele da nateraju da prodaju klub.

Glejzeri su mnogo puta pokazali da im mišljenje navijača, naročito tradicionalnih, lokalnih, nije previše važno.

Pre nekoliko dana se nisu pojavili na sastanku, a današnji protest je, izgleda, bilo prvo, veliko upozorenje...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.