Zašto je Klop odbio Mančester junajted i Real Madrid?

Izvor: B92, 15.Okt.2019, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto je Klop odbio Mančester junajted i Real Madrid?

Bivši engleski fudbaler Robi Fauler otkrio je razlog zašto je Jirgen Klop izabrao Liverpul, a ne neki drugi klub.

Nemački trener je ugovor sa "redsima" potpisao u oktobru 2015. godine, a za njegove usluge u tom periodu bila su zainteresovana još dva velikana – Real Madrid i Mančester junajted.

"Radio sam intervju sa Klopom pre nekoliko godina i on mi je rekao da je odbio dva velika, bogata >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kluba, jedan od njih je Junajted, a drugi je verovatno bio Real Madrid. Razlog je taj što mu se nije dopalo fokusiranje na isključivo poslovne interese", rekao je Fauler za "Miror".

Klop mu je dodatno dodatno objasnio o čemu se zapravo radi.

"Razgovarao sam sa drugim klubovima i oni mi nisu izgledali kao fudbalski klubovi. Sve se svodilo na marketing, brend, potpiši ovo, potpiši ono. Mislio sam ’čekaj, ovo nije igra koju ja voli’. To jeste sve deo fudbala, ali ne može biti broj jedan, dva, tri. Prioritet mora biti napredak u fudbalu koji igramo", objasnio je Klop.

Nemački trener je u Liverpulu pronašao balans između fudbalskih i onih "malo manje" fudbalskih stvari.

"Klop mi je rekao da mu se svidelo i to što u Liverpulu postoji balans između novca koji je potreban da budeš u vrhu sa jedne, i istorije, identiteta, navijača sa druge strane", dodao je Fauler.

Klop je sa Liverpulom za ove četiri godine osvojio Ligu šampiona i Superkup Evrope.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.