Zašto je Čelsi pustio Matića? To nije smelo da se dogodi!

Izvor: MozzartSport.com, 05.Okt.2017, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto je Čelsi pustio Matića? To nije smelo da se dogodi!

Tako tvrdi nekadašnji asistent Đanluke Vijalija, Luiza Felipea Skolarija, Gusa Hidinka i Karla Anćelotija u Čelsiju - Rej Vilkins

Transfer Nemanje Matića u Mančester junajted izazvao je brojne reakcije na Ostrvu, mahom negativno usmerene prema Čelsiju, jer se nametnulo pitanje - zašto je Antonio Konte pustio srpskog vezistu?

Mada pojedini >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << fudbalski kritičari smatraju da nije igrao prepoznatljivo dobro u Čelsijevom pohodu na titulu i oni su ubeđenja da je Matić bio i te kako važan šraf i neko ko je zajedno sa N'Goloom Kanteom držao sredinu terena.

Transfer vredan 45.000.000 evra se desio uz ogromno insistiranje Žozea Murinja, a Matić je ukazano poverenje vratio izvrsnim partijama u novoj sezoni. Kako Čelsi ima kadrovskih poteškoća, podstiče se priča da su na Stamford Bridžu već zažalili zbog ovog poteza, iako je kao zamena doveden Tjemue Bakajoko.

"Zašto je Čelsi pustio Matića za 45.000.000 evra? Apsolutno nemam ideju. Matić je Junajtedovo otkriće, jer dopušta ostalim igračima da rade svoj posao na terenu, čak ih i čini boljim nego što jesu. S moje tačke gledišta Čelsi nikako nije smeo da dopusti Matiću da ode", smatra nekadašnji pomoćni trener Đanluke VijalijaLuiza Felipea Skolarija, Gusa Hidinka i Karla Anćelotija u Čelsiju Rej Vilkins i nastavlja:

"Žoze Murinjo nije mogao da izabere boljeg igrača na poziciji ispred defanzivnog bedema", tvrdi nekadašnji igrač Čelsija i Mančester junajteda, ali i privremeni trener Plavaca u dva navrata.

Nemanja Matić je zasad možda i najvažnija karika u igri Mančester junajteda, a njegova uloga dodatno dobija na težini sada kada je Pol Pogba povređen i neće ga na terenu biti duže vreme.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.