Vidić: Očekujem sjajan meč Srbije i Hrvatske

Izvor: Vesti-online.com, 08.Jan.2013, 21:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vidić: Očekujem sjajan meč Srbije i Hrvatske

"Utakmica između Srbije i Hrvatske u Zagrebu biće odlična i veoma zanimljiva za gledanje", rekao je štoper Mančester Junajteda Nemanja Vidić u intervjuu za magazin "442" (Four Four Two).

Planira da se bavi trenerskim poslom - Nemanja Vidić

 

“Mi sada imamo mlad tim, nismo počeli dobro kvalifikacije, ali možemo da budemo samo jači, imamo lepu budućnost. Ja sam se povukao i sada sam više navijač. Meč sa Hrvatskom biće sjajan, ali i oni >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << imaju mlade igrače koji mogu da pokažu svoje sposobnosti i da usreće svoju zemlju”, rekao je Vidić.

 

Igrač Mančester Junajteda povukao se iz nacionalnog tima posle poraza u Sloveniji i kraja kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini.

 

“Nikada ne znate kada je pravo vreme da odete iz reprezentacije. Odluke se donose neke dobre, neke loše, ali nekada treba da ostavite prostor za mlađe igrače. Igrao sam za nacionalni tim deset godina i dao sam mlađima priliku da pokažu šta znaju, naprimer Matija Nastasić iz Sitija koji je odličan igrač u usponu”, smatra Vidić.

 

Upitan da li je imao fudbalske uzore, Srbin je priznao da se divio Asprilji i Zidanu. 

 

“Imao sam uzore, ali oni nikada nisu igrali u odbrani, već u napadu ili u sredini terena, jer tu igraju atraktivniji fudbaleri. I ja sam pokušavao da igram kao krilo, zatim kao bek, a završio sam kao štoper. Ipak, centarfori su uvek bili moji idoli. Faustino Asprilja dok je igrao za Parmu, Zinedin Zidan, i stari Ronaldo”, kazao je  Vidić i istakao da razmišlja da se oproba kao trener posle završetka karijere.

 

“Voleo bih da budem trener ili menadžer jednog dana, ali nikad se ne zna, odluke se menjaju. Imao sam neke lekcije za trenera i zainteresovan sam za tako nešto, ali i dalje sam fudbaler”, zaključio je Vidić i za kraj razgovora kao najboljeg partnera u odbrambenom redu u dosadašnjoj karijeri, odabrao saigrača Rija Ferdinanda.

 

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.