Uživo: Runi rastužio tobdžije, Arsenal - Junajted 0:2

Izvor: Blic, 22.Nov.2014, 21:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Runi rastužio "tobdžije", Arsenal - Junajted 0:2

Fudbaleri Arsenala i Mančester junajteda igraju u 12. kolu Premijer lige, a derbi iz Londona možete pratiti uživo uz Blicsport.rs. U prvom poluvremenu mreže su mirovale.

Ne zna se koja je od ove dve ekipe u lošijoj formi, puleni Arsena Vengera nisu pobedili u poslednje dve utakmice i igraju vrlo promenljivo, dok Luj van Gal ima probleme oko sastavljanja tima zbog velikog broja povređenih igrača i "crveni đavoli" >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << imaju jedan trijumf iz poslednja četiri meča.

Čini se da su već sada i Arsenal i Junajted ispali iz šampionske trke, jer za vodećim Čelsijem zaostaju 15, odnosno 16 bodova.

Novi adut "tobdžija" i letošnje pojačanje Dani Velbek prvi put će igrati protiv bivših saigrača sa Old Traforda, koji je iz povrede "izašao" kao dvostruki strelac za Englesku u kvalifikacijama za EURO2016.

Arsenal je bolje ušao u utakmicu i napadao od samog početka, dok gosti koji ponovo igraju sa tri defanzivca u poslednjoj liniji nijednom nisu zapretili. Ređali su se pokušaji Velbeka i Mertezakera, a najbolju šansu propustio je Vilšer u 14. minutu kada na dodavanje upravo Velbeka izašao sam ispred De Hee i šutirao pravo u njega sa pet metara.

Nevolja za Junajted pored naleta domaćina bila je i nova povreda, pa je Luk Šo dva minuta kasnije morao da ustupi mesto Ešliju Jangu. "Tobdžije" su nastavile sa napadima, pa je i Okslejd-Čemberlen pokušao da matira gostujućeg golmana, dok se na terenu najviše zakuvalo prilikom verbalnog okršaja Vilšera i Felainija.

"Đavoli" su se tek u drugoj polovini prvog poluvremena oslobodili pritiska i Di Marija je udarcem iskosa sa desne strane poslao loptu tik pored dalje stative, te su mreže mirovale do odlaska na predah.

Za to je apsolutno najzaslužniji bio De Hea koji je do šeste odbrane došao po povratku iz svlačionice, a onda su se njegovi saigrači pobrinuli za vođstvo, uz veliku pomoć Kirona Gibsa. Jang je centrirao sa leve strane i izavao sudar Šćešnog i Gibsa, na odbijenu loptu je naleteo Valensija i snažno šutirao sa desnog boka u suprotan ugao, a nesrećni levi bek Arsenala zakačio loptu koja je završila u mreži za 0:1 u 56. minutu.

Tom prilikom se povredio golman "tobdžija", pa je mladi Martinez morao da zameni Šćešnog i tako upisao debi u Premijer ligi. Arsenal je i od primljenog gola bio mnogo bolji, opsedao gol De Hee koji je imao svoj dan i činio čuda, a onda je u 85. minutu sevnula kontra kojom je stavljena tačka.

Felaini je započeo akciju, Di Marija sa desne strane izbacio Runija koga Monreal nije mogao da zaustavi, a napadač Junajteda je iskusno prebacio loptu preko istrčalog Martineza za 0:2.

Arsenal - Mančester junajted 0:2 (0:0) - u toku

Stadion: Emirati: Sudija: Majk Din.

Strelci: Gibs u 56. (autogol) i Runi u 85. minutu.

Arsenal: Šćešni (od 59. Martinez), Čembers, Mertezaker, Monreal, Gibs, Arteta, Remzi, Vilšer (od 55. Kazorla), Sančez, Velbek, Okslejd-Čemberlen.

Mančester junajted: De Hea, Mekner, Smoling, Bleket, Valensija, Kerik, Felaini, Šo (od 16. Jang), Runi, Di Marija, Van Persi.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Uživo: Runi rastužio "tobdžije", gol Žirua u 95. minutu, Arsenal - Junajted 1:2

Izvor: Blic, 22.Nov.2014

Fudbaleri Arsenala i Mančester junajteda igraju u 12. kolu Premijer lige, a derbi iz Londona možete pratiti uživo uz Blicsport.rs. U prvom poluvremenu mreže su mirovale...Ne zna se koja je od ove dve ekipe u lošijoj formi, puleni Arsena Vengera nisu pobedili u poslednje dve utakmice i igraju vrlo...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.