United demolirao Leverkusen, lagane pobjede Reala i Juventusa

Izvor: JavneVesti.com, 27.Nov.2013, 23:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

United demolirao Leverkusen, lagane pobjede Reala i Juventusa

U večerašnjim mečevima 5. kola Lige prvaka u grupama A, B, C i D postignuta su čak 32 gola.

 
U grupi A vidjeli smo dvije ubjedljive pobjede. Manchester United je pomalo nečekivano razbio Bayer Leverkusen sa čak 5:0 na Bay areni golovima Valencije, Evansa, Smallinga , Nanija, dok je autogol postigao Spahić. U drugoj utakmici Shakhtar je u Donetsku lako slavio protiv Real Sociedada sa 4:0. Golove su postigli Adriano, Alex i dva puta Douglas. United je osigurao >> Pročitaj celu vest na sajtu JavneVesti.com << plasman dalje, dok se za drugo mjesto bore Shakhtar koji ima 8 bodova i Leverkusen sa 7.
Grupa B donijela je dvije lagane pobjede favorita. Real je na domaćem terenu savladao Galatasaray sa 4:1, iako je imao igrača manje sat vremena zbog crvenog kartona Ramosa. Strijelci za Real su bili Bale, Arbeloa, Di Maria i Isco, dok je za goste pogodio Bulut. Juventus je na svom terenu pobijedio Kopenhagen 3:1 i zauzeo drugo mjesto u grupi. Sva tri gola za Juve postigao je sjani Vidal (dva gola iz penala), a za Kopenhagen je strijelac bio nekadašnji igrač Juventusa Mellberg.
U grupi C se situacija na tabeli maksimalno zakomplikovala porazom Olympiacosa u Parizu (1:2) i pobjedom Benfice u Briselu kod Anderlechta (3:2). Za PSG su pogađali Ibrahimović i Cavani, a za goste Manolas. U sjajnoj utakmici za Benficu golove su postigli Matić, Rodrigo i Mbemba autogol, a za Anderlecht Mbemba i Bruno. PSG je osigurao prvo mjesto, dok Olympiacos i Benfica imaju po 7 bodova.
U grupi D također smo vidjeli pobjede favorita. Bayern je na gostovanju kod CSKA ostvario 10. uzastopnu pobjedu u Ligi prvaka. Ovaj put bilo je 3:1 za Bavarce, a strijelci su bili Robben, Gotze i Muller iz penala, dok je za Ruse pogodio Honda iz penala. Manchester City je kod kuće savladao Plzen sa 4:2. Golove su postigli Aguero iz penala, Nasri, Negredo i Džeko, a za goste Horava i Tecl. U ovoj grupi u nokaut fazu prošli su Bayern i Manchester City.

Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na JavneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JavneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JavneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.