Izvor: MozzartSport.com, 01.Dec.2021, 12:05

Šta čeka Junajted kad Rangnik postane savetnik: Rekonstrukcija tima, kazne za telefone, frizure i tetovaže?

Na mestu trenera svakako se neće zadržati, ali promene će tek tada i početi

Ralf Rangnik čeka radnu dozvolu, Mančester junajted čeka Maurisija Poketina. Imenovanje nemačkog trenera za šefa struke samo je privremeno rešenje do kraja sezone i s obzirom da sve probleme teško je očekivati da će ih Rangnik sve rešiti – ili dodatno nagomilati – za svega sedam meseci. Što će reči da će prava revolucija tek očekuje, a čemu to navijači >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << mogu da se nadaju kada Rangnik preuzme ulogu savetnika?

Odgovor pokušava da ponudi Šport Bild, dobro upoznat sa Ralfovim sistemom rada. I mada u njegovom ugovoru sa Junajtedom nije jasno definisano šta tačno podrazumeva njegova uloga savetnika po isteku mandata na klupi sasvim je sigurno da će se Nemac ubuduće pitati i za pojačanja na Old Trafordu.

Prvenstveno će ipak pokušati da modernizuje klub, uljuljkan na uspesima ostvarenim još za vreme ere ser Aleksa Fergusona.

Šta to znači? Teško je reći, jer ni Rangnik do sada nije radio u klubu popularnom na globanom nivou, ali neki zaključci bi mogli da se izvedu na osnovu njegovih poteza u Hofenhajmu – doveo ga iz treće u prvu ligu – te Lajpcigu, sada jednom od najbolje organizobanih klubova Nemačke.

Treba znati da je Rangnik, svuda gde je radio, uvodio reforme. U Lajpcigu je recimo izgradio takozvani “Soccerbot simulator“, virtualni sistem u kome bi se fudbaleri, da uprostimo do krajnjih granica, pasovima učili na sličan nalik kao piloti ili vojnici dok pucaju na one mete koje im iskaču.

Takođe je naredio da se igračima na dnevnoj bazi analiziraju i krv i kvalite sna, doveo je iskusne doktore, uveo mozgalice za razvoj intelektualnih sposobnosti. Sve u svemu izgradio je remek delo od trening centra. Junajtedu je takav sistem očajnički potreban, Mančester Siti je poodmakao u tom smislu.

Navijače će naravno najviše zanimati šta će biti sa igračima, a Rangnikov zadatak će biti da pripremi teren za Poketina. Već se spekuliše da ekipu čeka temeljna rekonstrukcija. Najstariji igrači, poput Edinsona Kavanija, Nemanje Matića, pa i Kristijana Ronalda, mogli bi da budu žrtvovani zarad budućnosti. Pol Pogba i David De Hea takođe žele da idu, Markus Rašford i Luk Šo oklevaju sa potpisivanjem novih ugovora.

21.15: (9,00) Aston Vila (4,90) Mančester Siti (1,40)

Biće znači i pojačanja, a u medijima se već uveliko piše da će prvo Rangnikovo pojačanje biti 23-godišnji Amadu Hajdara, koga je Ralf iz Salcburga promovisao u Lajpcigovog prvotimca.

Drugo i mnogo zvučnije ime je ono Erlinga Halanda. Rangnik je javno kritikovao Lajpcig zbog toga što po njegovom odlasku nije uspeo da Norvežanina iz Salcburga povede istim putem do Lajpciga. Rangnik je inače u bliskim kontaktima sa Halandovim ocem. Njegov pulen je i Timo Verner, koji se muči u Čelsiju, dok je Rangnik oduševljen kvalitetima nemačkog reprezentativca, pa ni to nije nemoguća opcija.

Svi će svakako morati da se priviknu na nova pravila. U Lajpcigu je Rangnik pravio lom kad bi čuo da fudbaleri provode vreme igrajući igrice na telefonima, naredio je čak mlađima da ne smeju da imaju duge kose ni tetovaže.

Što se terena tiče, voli da postoji hijerarhija, mrzi soliranje, Pogba, Bruno Fernandeš, pa i Ronaldo moraće da prihvate da su samo deo kolektiva. Koji je, u svim Rangnikovim klubovima, morao da igra presing na protivničku odbranu o čemu smo već pisali. Ima i u Junajtedu vrlo brzih igrača, od Džejdona Sanča, preko Antonija Marsijala i Markusa Rašforda, ali presinga nije bilo. Navodno i zato što tim nije fizički bio sasvim spreman što će Rangnik pokušati da promene.

Prvo pitanje je naravno kako će Rangnik sa Ronaldom. Portugalac i dalje daje golove, ali Rangnik je jednom prilikom rekao da nikada ne bi doveo ni Kristijana ni Lionela Mesija, jer su previše skupi i previše – stari. Istina, govorio je o Lajpcigu, Mančester junajted je sasvim druga priča, ali činjenica je da Rangnik nikada pre nije radio sa tako velikim igračima. Možda najveće ime bio je Raul, tada 34-godišnjak, koga je Rangnik u Šalkeu 2011. povukao sa mesta špica da igra nešto povučenije. Bilo je čak i problema u komunikaciji na pripremama, ali su na kraju uspešno sarađovali.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.