Solskjer trenerski zanat učio na Football Manageru

Izvor: B92, 03.Feb.2019, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Solskjer trenerski zanat "učio" na Football Manageru

Ole Gunar Solskjer je u Mančester junajted stigao da ugasi "požar" nakon smene Žozea Murinja.

Međutim, nešto više od mesec dana kasnije ispostaviće se da bi lako mogao da bude dugoročno rešenje za menadžera "Crvenih đavola".

Sa osam uzastopnih pobeda Solskjer je vratio Junajted u borbu za Ligu šampiona i što je najvažnije, vratio samopouzdanje igračima.

Iako je često isticao da je tajne trenerskog zanata "krao" od legendarnog sera Aleksa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Fergusona, otkrio je ipak da je dosta toga o struci naučio zahvaljujući video igricama.

* Trijumfalni niz Junajteda okončan je u sredu remijem, ali motiva za Solskjerovu ekipu ima na pretek, a prvi je mesto koje vodi u Ligu šampiona. Danas (15.05) Đavoli gostuju Lester, a kvota na dvojku je 2,05. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Lester - Mančester Junajted.

"Kada sam igrao za Junajted opuštao sam se igrajući Football Manager. To je fantastična igrica i dosta sam naučio o fudbalu, igračima i posebno mladim talentima. To oslikava nekako stvarni život i često pogode ko će napraviti veliku karijeru. Promenila mi je život kao treneru i pogled na sve", rekao je Solskjer.

Kao i mnogi od nas, Solskjer je bio opsednut Football Managerom i zahvaljujući njemu je izgradio svoj trenerski stil.

* Poraz od Njukasla nije boleo Siti koliko je mogao, s obzirom na to da ni Liverpul nije pobedio. Danas u 17.30 u Mančester stiže Arsenal, a kvota da će domaćin slaviti, uz bar jedan gol gostiju (1&GG), je 2,30. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Mančester Siti - Arsenal.

"Divim se istraživanjima koje oni prave kako bi poboljšali ovu igricu. Sećam se da sam razmišljao tada da ću kada budem trener davati šansu mladim igračima i gledati ih kako se razvijaju. Možete trošiti novac i kupovati razne igrače, ali nikada nisam uživao u tome. Volim da to budu igrači koji će baš kod mene dobiti šansu. Mnogi moji igrači u Junajtedu igraju tu igricu i siguran sam dam im pomaže da bolje shvate fudbal".

Barnli je u prošlom kolu okončao Solskjer niz pobeda odolevši na Old Trafordu, a naredni izazov je Lester siti.
Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.