Solskjer: Roma je sjajan klub, nisam želeo da ih uvredim

Izvor: B92, 28.Apr.2021, 22:17

Solskjer: Roma je sjajan klub, nisam želeo da ih uvredim

Fudbalere Mančester junajteda u četvrtak 29. aprila od 21 čas očekuje prvi meč polufinala Lige Evrope sa Romom.

Susret se igra na "Old Trafordu" i ovo je druga uzastopna sezona kako je Junajted u polufinalu ovog takmičenja.

Prošle godine ih je na neutralnom terenu zaustavila Sevilja i izabranici Olea Gunara Solskjera sada su spremni da načine taj ključni korak ka finalu.

Uoči meča sa Rimljanima, Solskjer je prvo pojasnio da nije imao nameru >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da potceni tim Rome, kada je rekao da ne zna mnogo o njima i da ih nije gledao.

Ta izjava je posebno razljutila tifoze italijanske ekipe koji su oblepili Rim plakatima u kojim pozivaju da se potrude "da ih Solskjer zapamti".

"Taj komentar sam dao posle meča sa Granadom, tada mi je bilo samo važno da smo prošli. Gledao sam Romu, ali je nisam tada analizirao po dubini kako bi im ukazao dovoljno respekta. Roma je fantastičan klub. Imam dresove Totija i De Rosija koje sam razmenio sa njima. Da, sada smo ih detaljno analizirali. Spremni smo za njih, tom ranijom izjavom nisam mislio da im ukažem nepoštovanje", objasnio je Solskjer.

Rimljani su u četvrtfinalu eliminisali Ajaks, a pobednik ovog polufinala u finalu u Gdanjsku igraće se boljim iz dvomeča Viljareala i Arsenala.

Dobra vest za navijače Junajteda je da će napadač Markus Rašford biti na raspolaganju Norvežaninu za meč sa Italijanima.

"Pazili smo na njega popriličan period. Prošlo je ono najgore što se tiče stopala i biće spreman za meč. Od meča sa Lidsom, nema novosti, svi su spremni. Bila je to teška utakmica, puna intenziteta. Spremni smo, imali smo dobre pripreme za finiš sezone", dodao je menadžer Junajteda.

Jasno je da je ovo nova prilika da konačno dođe do pehara sa "crvenim đavolima".

"Naravno da će biti ostvarenje sna da kao menadžer podignem trofej u ovom klubu. Tome težimo. Išli smo korak po korak, bilo je dosta saplitanja i sumnji, ali tako je ovde. Ambicija mog tima i mene je da sezoinu završimo sa trofejom, da na kraju slavimo. Znam koliko bi to značilo za napredak ove grupe igrača", zaključio je menadžer Junajteda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.