Posle Murinja, Benfika ponudila posao Van Galu

Izvor: B92, 08.Jan.2019, 00:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle Murinja, Benfika ponudila posao Van Galu

Veliki Žoze Murinjo odbio je ponudu Benfike da postane trener slavnog lisabonskog kjluba, ali uprava kluba ne sedi skrštenih ruku.

Posle otkaza Ruju Vitoriji koji je bio očekivan posle poraza od Portimonensea (2:0), čelnici Benfike su kontaktirali Žozea Murinja, ali on nije bio zainteresovan.

Ipak, čini se da bi Benfika uskoro mogla da pronađe rešenje jer mediji u Portugalu prenose da je još jedan bivši menadžer >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Mančester junajteda mogući kandidat.

U pitanju je Holanđanin Luj van Gal koji je u maju 2016. završio misiju na "Old Trafordu" i to osvajanjem pehara FA kupa.

Van Gal je slobodan, pregovori dve strane su u toku i čini se da ne bi bilo iznenađenje da iskusni stručnjak prihvati ponudu.

Van Gal je osvojio pehar Lige šampiona sa Ajaksom, a vodio je i Bajern, Barselonu, AZ Alkmar, kao i reprezentaciju Holandije u dva navrata.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.