Posle 29 godina, Gigs odlazi iz Mančestera

Izvor: RTS, 04.Jul.2016, 01:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle 29 godina, Gigs odlazi iz Mančestera

Bivši fudbaler Mančester junajteda Rajan Gigs napustio je taj klub posle 29 godina.

Kako je preneo Bi-Bi-Si, četrdesetdvogodišnji Gigs nagodio se o uslovima odlaska sa upravom kluba sa Old Traforda, koja će se povodom toga oglasiti u narednim danima.
Gigsov ugovor kao pomoćnog trenera ističe za godinu dana, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << novi trener ekipe Žoze Morinjo želi na to mesto da dovede svog dugogodišjeg prijatelja Ruija Fariju.
Pošto nije uspeo da se dogovori sa upravom o novoj funkciji u klubu, Gigs je odlučio da napusti Old Traford.
Velšanin ima trenersku Uefinu pro licencu i može da vodi neki klub u Premijer ligi. On je u Junajtedu bio pomoćnik Luju van Galu i Dejvidu Mojsu.
Gigs je kao četrnaestogodišnjak došao u Junajtedovu akademiju i za klub je odigrao rekordne 963 utakmice. Sa 17 godina postao je profesionalac, a 2. marta 1991. godine debitovao je za prvi tim u utakmici protiv Evertona.
Osvojio je rekordnih 13 šampionskih titula, dve Lige šampiona i po četiri FA Kupa što ga čini najtrofejnijim britanskim fudbalerom svih vremena. Takođe, osvojio je i devet trofeja Komjuniti Šild, Superkup Uefa, interkontinentalni kup i svetsko klupsko prvenstvo.
Dolaskom Dejvida Mojsa 2013. godine, postao je igrač-trener u Junajtedu, a predvodio je ekipu u poslednje četiri utakmice u sezoni posle odlaska Mojsa.
Gigs je predstavljao jednu od poslednjih veza sa erom legendarnog trenera Aleksa Fergusona, a jedan je od najodgovornijih za uvođenje talentovanog osamnaestogodišnjaka Markusa Rašforda u prvi tim prošle sezone.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rajan Gigs i Mančester Junajted, oproštaj nakon 29 čudesnih godina

Izvor: RTS, 04.Jul.2016

Svi su znali da ovaj dan jednom mora doći, ali, bez obzira na to, u pitanju je vest koja sa sobom nosi jedan veoma neobičan osećaj. Rajan Gigs više nije deo Mančester Junajteda. . Legenda Mančester Junajteda rekao je...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.