Murinjo: Igrači Junajteda ne znaju šta znači pobeđivati

Izvor: Sportske.net, 10.Jun.2017, 23:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Murinjo: "Igrači Junajteda ne znaju šta znači pobeđivati"

Portugalski stručnjak smatra da mu je u naviku prešlo da spašava klubove koji su u nevolji.

Žoze Murinjo je minulog leta postavljen na mesto šefa struke Mančester junajteda.

Svojim dolaskom privukao je i neka velika imena evropskog fudbala u Junajted, stigli su Pol Pogba i Zlatan Ibrahimović, odmah se očekivalo da će se "Đavoli" umešati u borbu za titulu.

To se ipak nije desilo, Mančester je sezonu završio na šestom mestu Premijer lige, sa 24 >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << boda manje od novog prvaka Čelsija.

Ipak, Murinjo je pronašao način kako da sezonu načini uspešnom, osvojio je Komjuniti Šild na samom startu, potom se domogao trofeja i u Liga Kupu, da bi sezonu krunisao osvajanjem jedinog trofeja koji je klubu sa "Old Traforda" nedostajao. "Posebni" je sa Junajtedom osvojio Ligu Evrope i tako se na zadnja vrata ušunjao u Ligu šampiona.

Takav razvoj situacije, bio je povoljniji po "Đavole", nego da su se našli na jednom od prva četiri mesta u Premijer ligi. Ovako im je zbog osvajanja Lige Evrope skočio UEFA koeficijent, te će na žrebu pred grupnu fazu LŠ, Mančester junajted biti u drugom šeširu, dok bi osvajanjem jednog od prva četiri mesta u PL, zavšrili u trećem šeširu na žrebanju.

Murinjo je otkrio da je najveći problem Junajteda u sezoni za nama bio to što u svojim redovima nisu imali igrače koji znaju da pobeđuju.

"Kada sam stigao u Junajted, znate li koliko je bilo igrača koji su šampioni? Samo oni stariji, koji su pred krajem svoje karijere i koji su tu još od ere Ser Aleksa Fergusona.

Ostali ne znaju šta znači pobeđivati. Nemoguće je da nekog učite o fudbalu, sve što ja mogu da uradim je da ih naučim da misle. Najvažnije su ideje
", izjavio je "Posebni".

On je uverem da će to promeniti u redovima Mančester junajteda, a priznao je i da na ume da odabere tim za koji će raditi.

"Veoma sam loš u odabiru timova, uvek odaberem onaj koji je u nevolji. Inter je bio u velikoj nevolji, Real Madrid je bio u velikoj nevolji, Mančester junajted je bio u velikoj nevolji.

Šta to tačno znači? To znači da su to timovi koji žele da pobeđuju, ali su od toga udaljeni hiljadama milja. Veličina i istorija kluba su jedno, a trenutno stanje u klubu je nešto sasvim drugo.

Uzmite za primer kapitena Real Madrida Serhija Ramosa, koji je je pre neki dan podigao svoj treći trofej u Ligi Šampiona. Kada sam došao u Real 2010. godine, on nikada nije igrao ni u četvrtfinalu. Ne samo u finalu ili polufinalu, nikada nije igrao četvrtfinale Lige Šampiona
", izjavio je Murinjo.

On veruje i da je podigao lestvicu za trenere u svojoj zemlji.

"Najistaknutiji španski trener je Gvardiola, za Italijane je to Saki, mislim da sam ja pomogao da se stvori pozitivna slika o portugalskim trenerima", rekao je Portugalac.

Murinjo je napravio i svoj prvi potez na transfer pijaci ovog leta, kako je u Junajted stigao štoper Benfike.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.