Matić o Srbiji za zvanični magazin Mančester junajteda

Izvor: Sportske.net, 10.Okt.2018, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Matić o Srbiji za zvanični magazin Mančester junajteda

Nemanja Matić je dao jedan opširan intervju za magazin "Inside United", zvanični magazin Mančester junajteda.

Koja je Matićeva "srpska priča"?

Tako su u magazinu "Inside United" dali naslov za intervju Nemanje Matića koji je govorio o svom životu u Srbiji.

Govorio je o tome kako je uživao u svom selu po imenu Vrelo u opštini Ub, kako se igrao sa drugarima po čitav dan, uglavnom su igrali >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << fudbal. Zatim je govorio o tome kako je njegov otac bio trener kada je on imao 7-8 godina.

"Davao sam po dva-tri gola na utakmici i on mi je govorio da to nije dobro. Bila su to teška vremena za mene", smejao se Nemanja Matić.

Zanimljivo da je srpski reprezentativac koji je trenutno povređen bio i u Crvenoj zvezdi i u Partizanu.

"Četiri godine sam proveo u Zvezdi, godinu i po dana u Partizanu. Bila su to lepa vremena, Partizan i Crvena zvezda su dva najveća kluba, mnogo sam naučio tamo", rekao je Matić.

Usledila je priča o istoriji, o rivalitetu Crvene zvezde i Partizana, ali i o njegovom klubu čiji je delimični vlasnik, Vrelu. Dobro je poznato koliko Nemanja pomaže ovaj klub i uopšte svoje selo, pa i opštinu Ub. Kaže i da koristi uvek priliku ako ima dan ili dva slobodno da ode do Vrela i obiđe fudbalere.



"Tri puta uzastopno smo osvojili prvenstvo i plasman u viši rang! Pre tri godine smo osnovali klub i svake godine smo prvi. Imamo osamdeset utakmica do sada i samo jedan poraz."


Govorio je o Draganu Džajiću za koga kaže da je najbolji fudbaler Jugoslavije ikada, kako je bio najbolje levo krilo na svetu, a potom je okrenuo na stadione u Srbiji i na talente.

"Da, Srbija je oduvek imala talente. Jedino što nama fali jesu uslovi. Nemamo previše stadiona, uglavnom su stari i nisu moderni. Sada mislim da savez radi na tome da poboljša uslove", ističe on.

Naravno, dotakli su se teme i Mundijala, Matić kaže da mu je bila čast što je igrao za Srbiju, ali da je ekipa mogla bolje u meču protiv Švajcarske.

"Morali smo bolje u drugoj utakmici. Nismo imali dovoljno iskustva da to učinimo. Najbitnije je da se plasiramo na Evropsko prvenstvo", rekao je Nemanja Matić.

Kompletan intervju na engleskom jeziku pročitajte OVDE.
Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.