LE - Dečak pokazao Đavolima put ka Stokholmu!

Izvor: Sportske.net, 04.Maj.2017, 22:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LE - Dečak pokazao "Đavolima" put ka Stokholmu!

Zaslužena pobeda Mančester junajteda u prvoj utakmici polufinala Lige Evrope protiv Selte na "Balaidosu". Junak - Markus Rašford.

U okviru prvog meča polufinala Lige Evrope između Selte i Mančester junajteda gosti su uspeli da stignu do pobede pred revanš i sada su jednim korakom bliže finalu u Stokholmu.

Žoze Murinjo je krenuo nešto defanzivnije, u igri je jedino bio Markus Rašford od napadača, ali je i on pravio dosta problema igračima Selte.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net <<
Domaći su počeli ofanzivno, imali su par dobrih napada, a onda je u 11. minutu usledio sjajan centaršut levom nogom Nemanje Radoje koji je pronašao Daniela Vasa. Ipak, Vas nije uspeo da reaguje dobro, glavom je šutirao pored gola.

U 20. minutu videli smo najbolju šansu za Mančester junajted i sjajnu intervenciju golmana Serhija Alvareza. Rašford je primio loptu na 20-ak metara od gola, nakon oklevanja je opalio po njoj, ona je išla u same rašlje, ali je Alvarez uspeo da odbrani ovaj udarac.

Odbranio je Alvarez i šut Mihtarijana, zatim i dva udarca Džesija Lingarda, pa je bio apsolutni heroj prvog poluvremena.

Dakle, Mančester junajted je bio daleko bolja ekipa u prvom poluvremenu, ali promene rezultata nije bilo.

Ponovo je Selta krenula ofanzivnije ka golu Serhija Romera na startu drugog poluvremena, ali do gola nisu stigli nakon šansi koje su imali Jago Aspas i Pione Sisto.

Usledila je kazna i gol Mančester junajteda.

Bio je slobodan udarac sa 25 metara iskosa sa desne strane, i iako na izgled nije bila situacija za igrača koji šutira desnom nogom, Markus Rašford je prišao lopti. Šutirao je veoma pametno, Alvarez je prvo krenuo na drugu stranu, očekivao je udarac preko zida, što je bila njegova velika greška... 0:1 za Mančester junajted.

Džesi Lingard je mogao da donese veliku prednost Mančester junajtedu, imao je čistu situaciju iz drop-kika sa nekih 15 metara od gola, lopta je išla 300 na sat ka golu, ali je prošla metar pored, nažalost "Crvenih đavola".

Prilika je bilo sve manje, kako se meč bližio kraju, reklo bi se da su domaći imali i malo straha da krenu ka golu Mančester junajteda, pa je ostao rezultat 0:1 na snazi do samog kraja.

Zaslužena pobeda Mančester junajteda. Revanš je na programu za nedelju dana na "Old Trafordu".

Selta: Alvarez, Maljo (od 89' Bovu), Kabral, Ronkalja, Džoni, Vas (od 74' Hozabed), Radoja, Ernandez, Aspas, Sisto, Guideti.

Mančester junajted: Romero, Valensija, Bai, Blind, Darmijan, Erera, Felaini, Lingard, Pogba, Mihtarijan (od 78' Jang(od 88' Smoling)), Rašford (od 80' Marsijal).

Juče je u prvom meču polufinala Ajaks savladao na svom terenu Lion rezultatom 4:1.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LE (POLUFINALE): Mančester na korak do finala (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 04.Maj.2017

U prvom meču drugog polufinalnog para Lige Evrope Mančester junajted je kao gost savladao Seltu 1:0 (0:0) i stekao lepu prednost pred revanš za sedam dana na Old Trafordu.. . Posle Ajaksa i Mančester junajted je napravio veliki korak ka finalu Lige Evrope. Četa Žozea Murinja je iskusno stigla do...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.