Kome treba Velbek? Džejms Vilson je budućnost Junajteda (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 12.Sep.2014, 20:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kome treba Velbek? Džejms Vilson je budućnost Junajteda (VIDEO)

Punih 20 godina na Old Trafordu čekaju da im se pojavi još jedna generacija nalik onoj koja je Mančester junajtedu darivala Dejvida Bekama, Rajana Gigsa, Gerija Nevila, Pola Skolsa… Gurali su na Teatru snova mnoge školarce u prvi tim, strpljivo ih čekali, ali nikako da makar jedan od njih uzvrati. Luj van Gal, ipak, veruje da sada ima jednog takvog u pogonu – Džejmsa Vilsona!

Ugledni Gardijan piše da je baš 18-godišnji napadač >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << jedan od razloga što je holandski strateg dao zeleno svetlo za prodaju Danija Velbeka Arsenalu. I Velbeka su dugo čekali u Junajtedu… Nije isporučio ono šta se tražilo.

Van Gal se nada da će Vilson dati više, pa i da će uskoro moći da odmeni 31-godišnjeg i povredama sklonog Van Persija. Zato se i nije dvoumio kada je stigla ponuda za Velbeka. Naravno da je i dogovor sa Radamelom Falkaom olakšao izbor.

Vilsona su, inače, skauti Mančester junajteda zapazili još dok mu je bilo svega sedam godina. Već sa 14 debitovao je za U18 tim. Napredak je donekle usporen lomom članka zbog kojeg je pauzirao pet meseci, ai se prošle sezone ustalio ne samo u omladinskom, već i u rezervnog timu Junajteda, pa je za seniore debitovao 6. maja protiv Hal Sitija. Postigao je dva gola.

"On je prirodan golgeter, ali i više od toga. Ima brzinu, pametan je igrač", hvalio ga je tada Rajan Gigs, koji mu je i pružio šansu kada je odmenio smenjenog Dejvida Mojesa.

Van Gal je Vilsona mogao da vidi u ponižavajućem porazu od MK Donsa (0:4 u Kupu) kada je ovaj ušao sa klupe. Uprkos tom porazu, sve ono što je omladinski reprezentativac Engleske pokazao tokom  pripremnog perioda uverilo je Holanđanina da je Vilson pravi izbor. Gardijan čak navodi da je on "krivac" i za slanje Havijera Ćićarita Ernandeza na pozajmicu u Real.

Naravno, za Vilsona ćemo morati da se strpimo… Uostalom, on je sada na dugačkoj listi povređenih igrača na kojoj su i Felaini, Kerik, Smoling, Jang, Džons...Ali, tek da zagolicamo maštu navijača Mančester junajteda… Video snimak Vilsonovih kvaliteta.



(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.