Junajted ubjedljiv proti Liverpula na Old Trafordu

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Dec.2014, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Junajted ubjedljiv proti Liverpula na Old Trafordu

MANČESTER - Fudbaleri Mančester Junajteda pobjedili su danas na svom terenu Liverpul sa ubjedljivih 3:0 (2:0) u derbi utakmici 16. kola Premijer lige.

Najveći derbi engleskog fudbala pripao je Junajtedu, koji je šestim vezanim trijumfom u prvenstvu pokazao da sa velikim ambicijama ulazi u šampionsku trku, uprkos očajnom startu sezone.

Golove za tim Luja van Gala postigli su Vejn Runi u 12, Huan Mata u 40. i Robin van Persi u 71. minutu.

Liverpul nije odigrao >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << loše ovaj meč, čak je u nekim trenucima bio bolji tim na terenu, ali nije uspio da savlada izuzetno raspoloženog golmana Davida de Heu.

Najbolju priliku za pogodak gosti su propustili u 50. minutu kada je Sterling pobjegao odbrani Junajteda, a De Hea iz duela "jedan na jedan" izašao kao pobjednik.

De Hea je ostao nesavladan i u 67. minutu kada je uz pomoć prečke sprečio Marija Balotelija da dođe do gola, a ista situacija viđena je nekoliko puta u finišu susreta kada je španski golman zaustavljao udarce kontroverznog napadača.

Srpski reprezentativac Lazar Marković odigrao je posljednjih 20 minuta na Old Trafordu, ali nijednom nije uspio da priprijeti protivničkoj odbrani.

Mančester Junajted - Liverpul 3:0 (Runi 12, Mata 40, Van Persi 71)

Svonsi - Totenhem (17)

Everton - Kvins Park Rendžers (21)

Arsenal - Njukasl 4:1 (1:0)

Barnli - Sautempton 1:0 (0:0)

Čelsi - Hal 2:0 (1:0)

Kristal Palas - Stouk 1:1 (1:1)

Lester - Mančester Siti 0:1 (0:1)

Sanderlend - Vesthem 1:1 (1:1)

Vest Bromvič Albion - Aston Vila 1:0 (0:0)

Čelsi 39 bodova, Mančester Siti 36, Mančester Junajted 31, Vesthem 28, Sautempton i Arsenal po 26, Njukasl 23, Svonsi 22, itd.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.