Junajted opet želi Šmajhela ispred svog gola

Izvor: B92, 03.Avg.2020, 13:11

Junajted opet želi Šmajhela ispred svog gola

Više od 20 godina nakon što je Peter Šmajhel napustio Mančester junajted, na old Traford bi mogao da stigne njegov sin.

Kako prenose engleski mediji, Junajted je zainteresovan za golmana Lester sitija Kaspera Šmajhela.

Po okončanju sezone u Premijer ligi kao jedna od najslabijih karika "crvenih đavola" se izdvaja upravo čuvar mreže David de Hea.

Iako je prethodnih godina bio ubedljivo najbolji pojedinac Junajteda, Španac u poslednje tri sezone >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << konstantno beleži sve slabije partije.

To je pokrenulo spekulacije o promeni ispred Junajtedovog gola, a prva želja Olea Gunara Solskjera je navodno sin bivšeg saigrača.

Iako je golman tima koji se do poslednjeg kola borio za plasman u Ligu šampiona, Šmajhel ne bi mnogo koštao Junajted s obzirom da ima 33 godine.

Peter Šmajhel je legenda kluba, igrao je na Old Trafordu od 1991-1999, a od "đavola" se oprostio nakon čuvene sezone u kojoj su osvojili trostruku krunu (FA kup, Premijer ligu, Ligu šampiona).

Nakon epizoda u Sportingu i Aston VIli penzionisao se u dresu gradskog rivala Mančester sitija, u kojem je profesionalni debi upravo imao njegov sin 2005.

Tokom četiri godine tokom je nasupio samo osam puta u Premijer ligi, a Siti ga je slao na pozajmice kod niželigaša i u Škotsku u redove Darlingtona, Burija, Falkirka, Kardifa i Koventrija.

Siti napušta 2009. i prelazi u Nots Kaunti, sledeće godine je branio za Lids junajted, da bi konačno 2011. stigao u Lester gde postaje jedna od najpouzdanijih golmana u Premijer ligi.

Mlađi Šmajhel je bio jedan od ključnih faktora u osvajanju senzacionalne titule šampiona Engleske u sezoni 2015/2016.

U međuvremenu je postao i golman reprezentacije Danske za koju je skupio 53 nastupa.
Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.