Ferguson imao uticaj i na nove rukovodioce Junajteda

Izvor: B92, 06.Jan.2024, 14:38

Ferguson imao uticaj i na nove rukovodioce Junajteda

Mančester junajted je u 2024. ušao sa novim ljudima i rukovodstvu kluba.

Posle kupovine 25 odsto akcija od strane vlasnika Ineosa, Ser Džima Retklifa, sve su glasnije priče o velikim promenama u načinu rada, pre svega u fudbalskom sektoru.

Retklif, inače navijač Mančester junajteda iz detinjstva, proteklih dana je sa saradnicima boravio na Old Trafordu i trening centru u Karingtonu, gde su se upoznavali sa situacijom, igračima i ljudima iz kluba.

Navijačima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Junajteda posebno se dopalo to što je Retklif, prema pojedinim izvorima britanskih medija rekao da je "došao ne da bi zaradio od kluba, već da bi postigao isključivo sportski uspeh".

Njegova desna ruka je Dejv Brejlsford, koji je u razgovoru sa biciklističkim novinarom Danijelom Fribeom, otkrio šta je svojevremeno naučio od Aleksa Fergusona, legendarnog menadžera Mančester junajteda.

"Sećam se tih razgovora sa Ser Aleksom Fergusonom. To ide nekih deset do 15 godina unazad. Jedna od stvari koje je Ferguson govorio, a koje je Dejv pokupio od njega, bila je - 'reši se negativnih uticaja, reši se ljudi koji ne rade u istom smeru kao i ti'. Dejv je, koliko vidim, to prihvatio. Bili su to stubovi timskih uspeha, znati kada se rešiti ljudi, znati kada nisu na istoj stranici sa vama", objasnio je Fribe.

Očekuje se da Brejlsford preuzme jednu od ključnih funkcija u Junajtedu, zajedno sa Žan-Klodom Blanom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.